A Dózsa ellen karrierje első NBI-es gólját megszerző kölcsönjátékosunk az elmúlt hetekben visszaverekedte magát a Mezőkövesd kezdőjébe.

– Az elmúlt hetek kimondottan jól sikerültek neked, hiszen mérkőzések óta stabil helyed van a kezdőben. A nyári „visszatérésed” óta mondhatni, hogy mostanra sikerült beverekedni magad a csapatba?

– Úgy érzem, hogy igen, a nyár ugyanis nem alakult egészen jól számomra a felkészülés tekintetében, mert a Ferencvárossal kezdődő munka rögtön sérüléssel kezdődött. Aztán, ahogy visszatértem Mezőkövesdre, rövid időn belül megint összeszedtem egy apróbb sérülést, de mostanra tényleg sikerült jó erőbe kerülnöm, és bízom benne, sikerül stabilizálnom a helyemet a csapatban.

– Egy hete pont azzal a Vadnai Dániellel készítettünk interjút, aki ugyanazon a poszton szerepel, mint te. Érdekesség, hogy a szezon elején leginkább ő volt kezdő, az elmúlt bajnokikon viszont te. Mennyire érzed hasznosnak a folyamatos felkészülés tekintetében, hogy ekkora az egészséges konkurencia harc köztetek?

– Az biztos, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne készüljünk minden edzésre, minden meccsre százszázalékkal, mivel folyamatosan ott kopogtat mellettünk a másik játékos. A stábnak egyébként mindenképpen ez volt a célja, hogy minden poszton legalább két azonos képességű játékos szerepeljen, ezáltal is kialakítva az általad is említett konkurenciaharcot. Örülök neki, hogy mostanában én léphetek pályára, és bízom benne, a továbbiakban is jó teljesítményt tudok nyújtani.

– Visszakanyarodva a nyári időszakhoz, a Ferencváros játékosaként ismét kölcsönben érkeztél a sárga-kék klubhoz, és én tisztán emlékszem, amikor még a felkészülés során érdeklődtem nálad, akkor azt mondtad, hogyha nem a Fradi, akkor Magyarországon csak a Mezőkövesd jöhet szóba…

– A Fradi szempontjából onnantól kezdve, hogy igazoltak egy külföldi balhátvédet, egyértelművé vált, hogy újabb kölcsön időszak következik, annak ugyanis nem látták sem ők, sem pedig én értelmét, hogy a lelátón üljek. A klubnál is azt mondták, hogyha Mezőkövesden jól éreztem magam az előző szezonban, és még játszottam is, akkor ez lehet a legjobb megoldás. Voltak egyébként más érdeklődők is, de sok konkrétumig nem jutottunk, a Mezőkövesd pedig az elejétől tartotta velem a kapcsolatot attól az első naptól kezdődően, amikor visszamentem az FTC-hez.

– Kihagyhatatlan a kérdés, a Fradi kölcsönjátékosaként mit éreztél akkor, amikor néhány hete az Újpestnek győztes gólt lőttél? Jöttek a zöld-fehér gratulációk?

– Nagyon sok Fradi kötelékű jelenlegi, és korábbi játékos, ott dolgozók, és szurkolók is írtak, és gratuláltak, hogy tényleg stílusosan sikerült megszereznem pályafutásom első NB I-es találatát. Úgy tűnik, zöld-fehérként a sors is úgy akarta, hogy pont a lila-fehérek ellen legyen meg az első gólom.

– Fentiekben szóba került az egészséges konkurenciaharc, de nem hagyhatom ki az egészséges bizonyítási vágy gondolatát sem. Hogyan gondolkozol a szombattal kapcsolatosan?

– Nem is kérdés, hogy ott van a dolog a fejemben, de próbálok mindent kordában tartani, az egészéges szinten belül. Az sem jó, hogyha túlpörgök, vagy túlgondolom az egészet. Igazából ugyanúgy készülök erre a találkozóra is, mint bármelyik másra, és most is ugyanúgy szeretném megmutatni, mit tudok, mint minden héten. Nyilvánvaló, hogy kicsit érzelemdúsabb összecsapás előtt állok, de próbálom ugyanazt a jó teljesítményt nyújtani.

– Hogy egy kicsit már magáról a mérkőzésről is beszéljünk, gondoltad volna nyáron, hogy a bajnokság első körének utolsó fellépésén, ugyanúgy fogtok állni, mint a bajnoki címvédő Ferencváros?

– Úgy gondolom, hogy a csapatban titkon bíztunk benne, hogy ott leszünk az első négy helyen, és a dobogóért fogunk küzdeni. Nyilván azért ennyire jó szereplésre senki sem számított, de úgy gondolkodunk, hogy próbálunk mindig a következő meccsre felkészülni, hétről hétre fejlődni, aztán meglátjuk, a szezon végén mire lesz ez elég. Amennyiben hasonló pozícióban fogunk végezni, mint, ahol most állunk, akkor szerintem, mindenki elégedett lesz.

– Tavaly háromszor is minimális különbségű FTC-siker született. Innentől az előrelépést már egyértelműen a pontszerzés jelenti…

– Igen, a stáb is minden győztes mérkőzés után elmondja nekünk, hogy megint sikerült egy szintet előrébb lépnünk, fejlődni valamiben. Tavaly valóban három szoros vereséget szenvedtünk a zöld-fehérek ellen, ezért most már eljött az ideje annak, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

(mezokovesdzsory.hu)