Hokicsapatunk vezetőedzőjét az Erste Ligáról, a Kontinentális Kupáról és a magyar válogatottról is kérdezték.

Sűrű hónapok elé néz Fodor Szabolcs, az Erste Liga-listavezető FTC-Telekom vezetőedzője, aki új feladatokat kapott az eddigiek mellé.

A szakember most már biztosan nem sokat unatkozhat, hiszen az Erste Liga-címvédő irányítása mellett részt vesz a Magyar Jégkorong Szövetség megújult szakmai bizottságának munkájában, és a legfrissebb hír szerint immár a magyar válogatott másodedzőjeként is szerepet vállal. “Mondanom sem kell, hogy nagyon örültem a felkérésnek, ez óriási megtiszteltetés számomra. Jarmo Tolvanennel már dolgoztam együtt az U20-as válogatottnál, de ez egy teljesen más szint. Nagyon várom a közös munkát, és bízom benne, hogy valamit visszaadhatok a magyar hokinak abból, amit az elmúlt évtizedekben kaptam.

Mint azt a Kovács Csabával, a szakmai bizottság új elnökével készült nagyinterjúnkban megírtuk, változtattak a testület tevékenységének jellegén, és ebből is kiveheti a részét Fodor. “A liga csapatai egyhangúlag választottak engem a bajnokság képviselőjének, ezt is komoly elismerésként kezelem. A bizottság munkáját nagyon izgalmasnak találom, hiszen itt a magyar hoki jövőjéről beszélgetünk, ötletelünk. Annak ellenére, hogy ez a testület csak ajánlásokat, javaslatokat tesz az elnökség elé, mégis nagy a felelősségünk, hiszen nekünk kell szakmailag megalapoznunk, alátámasztanunk minden elképzelést, amely szerintünk előrevinné a magyar jégkorongot. Úgy gondolom, az Erste Liga jövőbeni fejlődéséért is sokat tehetünk itt, hiszen tényleg első kézből származó információkkal tudunk dolgozni. Ez persze hosszú távú feladat, az itt felvetett javaslatokból csak később lehet – reményeink szerint – valamilyen eredmény.

Az FTC-Telekom bajnokhoz méltóan kezdte az idei pontvadászatot, a zöld-fehérek vezetik a magyar bázisú nemzetközi bajnokság tabelláját. “Örülünk a jó kezdésnek, de ezek csak kis lépések a nagy cél felé. Ahogy nem foglalkozunk a múlttal, úgy nem nézünk nagyon messze a jövőbe sem, csak a napi feladatokkal foglalkozunk. Most például a Csíkszereda elleni pénteki rangadóval. A csapattól továbbra is azt várjuk, amit eddig: hogy meccsről meccsre bizonyítson. Bár még nagyon az elején járunk a bajnokságnak, azért már láttunk intő jeleket arra nézve, hogy egyetlen mérkőzést sem lehet fél vállról venni, egyetlen ellenfelet sem szabad könnyen kezelni, mert azonnal jöhet a büntetés.

A zöld-fehérekre októberben még egy kemény erőpróba vár, a Kontinentális Kupa harmadik selejtező köre. Az olasz Ritten és a szlovén Ljubljana mellé a hét végén kapta meg harmadik ellenfelét az FTC-Telekom: a Txuri Urdint. “Ahogy arra számítottunk, a spanyol bajnok jutott fel a mi csoportunkba, így lett teljes a mezőny. A MAC tavaly szinte teljesen hasonló ellenfelekkel került szembe, és bár már extraligás kerettel utaztak ki, mégsem tudtak továbblépni ebből a körből. Ez is jelzi a csoport erejét. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, maximális odaadással készülünk, mindent megteszünk a jó szereplés érdekében, aztán majd elválik, ez mire lesz elég. Ám ahogy nekünk nem szabad lebecsülni a spanyol csapatot, úgy a szlovén vagy az olasz klub sem vehet bennünket könnyedén. Nagyon szívós ellenfélként szeretnénk jégre lépni. Biztos vagyok benne, hogy kemény mérkőzéseket játszunk majd, amelyekből sokat tanulhatunk.

Jégkorongblog