Magyar Kupa ellenfelünk elnöke így látta a hétközi párharcot.

A futball igazi ünnepét élhettük át Iváncsán!

2019. szeptember 25-e örökre emlékezetes nap marad az Iváncsa KSE, és a település történetében. A rekordbajnok, bajnoki címvédő, jelenleg az Európa-liga főtábláján vitézkedő Ferencvárosi Torna Club érkezett Magyar Kupa-mérkőzésre.

Már a sorsolás pillanatában érezni lehetett azt az örömöt és büszkeséget, amely csak fokozódott a meccs napjáig.

A „zöld-fehérek” először játszottak Iváncsán. Talán felesleges leírni: Óriási várakozás előzte meg a Fradi vendégjátékát. A klubnál mindenki, edzők, játékosok, utánpótlás-játékosok egyaránt kivették a részüket az előkészületekben.

Nem mehetek el szó nélkül a támogatóink, lelkes segítőink, a nagy rohamra készülő vendéglátó-egységek dolgozóinak, vagy a polgármesteri hivatal odaadó segítsége mellett. Elnézést kérek azért, hogy nem említem a neveket, és nem sorolok fel mindenkit, bár ehhez kétségkívül kevésnek bizonyulna a rendelkezésre álló hely (…) Hogy miért? Kis túlzással egész Iváncsa azon dolgozott, hogy a Fradi-meccs zökkenőmentesen, feszültségek nélkül, a futball igazi ünnepeként maradhasson emlékezetes – Ez maradt!

Óriási öröm és büszkeség egyben, hogy elmondhatom: Felejthetetlen élményeket élhetett át az, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót!

Köszönettel tartozom a település lakóinak is, akik alkalmazkodni tudtak a meccs hírnevéhez méltó biztonsági és előírási intézkedésekhez. Elismerem, nem mindig könnyű kizökkennünk a jól megszokott mindennapi rutinunkból, még akkor is, ha a Ferencváros vendégjátéka mondhatni megköveteli mindezt. Örömmel mondhatom, hogy semmiféle atrocitás nem történt!

Klubvezetőként különleges nap volt ez a szerdai, hiszen elég volt körbenéznem a sportpályán soha nem látott, ezer fő feletti nézőseregen. Hallani azt a buzdítást és támogatást, amelyet kicsiktől és nagyoktól kapott a csapat, leírhatatlan!

Úgy érzem, nagy betűs CSAPAT-ról kell beszélnem, hiszen méltó ellenfelei tudtunk lenni a Ferencvárosnak és végletekig sportszerű, látványos jelenetekkel tarkított 90 perc során. Nem kérdés, beigazolódott a papírforma, de talán a mi támadószellemű és lelkes futballunk is kellett ahhoz, hogy nem csak az iváncsai kapu előtt zajlottak az események.

A Ferencváros vérprofi csapatként, annyit adott ki magából, amennyi egy három fronton szereplő csapatnak szükséges. Köszönettel tartozunk a Fradinak, hiszen nem vették félvállról a találkozót, megtiszteltek bennünket és a Magyar Kupa sajátos hangulatát egy válogatott játékosokkal, alapemberekkel teli kezdőcsapattal.

A Ferencváros profizmusát jól jelzi, hogy a lefújást követően a Fradi minden egyes játékosa a hazai szurkolók biztatását és hozzáállását külön megköszönte – Sportszerűségből jelesre vizsgázva!

A futball igazi ünnepét éltük át! Bízom benne, hogy sikerült még megajándékoznunk hasonló élményekkel nem csak Iváncsa, a környék futballszerető-közönségét.

Köszönettel és Tisztelettel:
Baki Imre, az Iváncsa KSE elnöke

Iváncsa KSE