Játékosainkat kérdezték a Valletta elleni BL-selejtezős odavágó után.

Bőle Lukács

Az edzéseken és a felkészülési meccseken is jól ment a játék. Amikor megtudtam, hogy a keretben leszek, számítottam rá, hogy kapok valamennyi lehetőséget. Volt egy passzom, ami sajnos kicsit hosszú lett Skvarkának, én is kerültem helyzetbe, ami után cseleztem, ott talán egyből lőnöm kellett volna, de talán a visszavágón már higgadtabb leszek. Sokkal jobban kell majd koncentrálnunk, és még jobban fel kell majd készülnünk a visszavágóra.

Davide Lanzafame

Azt azért nem merném kijelenteni, hogy ez volt eddig a legjobb meccsem a Ferencvárosban. Az Újpest elleni derbit is a legjobbak közé sorolom, de biztos, hogy ez volt az egyik legjobb. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült két gólt szereznem, a Bajnokok Ligája mégiscsak a futball csúcssorozata, nagyon elégedett vagyok. Jó eredményt értünk el, de az utolsó gólért persze kár volt, nem tekinthetjük lezártnak ezt a párharcot. Máltán mások lesznek a körülmények, de előnyben vagyunk, szeretnénk továbbjutni.

Dibusz Dénes

El kell ismerni, nagy szerencsénk van, hogy a végén nem kaptunk még egyet. Az utolsó 15-20 perc eléggé kaotikus lett, mi is szerezhettünk volna újabb gólt, de sajnos az ellenfél előtt is adódtak komoly lehetőségek. A Valletta gólja után kicsit azt éreztem, hogy elbizonytalanodtunk. Képesek vagyunk idegenben is gólt szerezni, ezt bizonyítottuk az első fordulóban is.
Nem szabad elkényelmesednünk, ugyanolyan koncentrációval kell belemennünk a visszavágóba, mint tettük azt a Ludogorec elleni második mérkőzés előtt. Nem dőlt el semmi, úgy kell kiállnunk, mintha 0-0-ról folytatnánk a párharcot. Csapatként, nagyon alázatosan játszanak, jól küzdenek a pályán, minden párharcba száz százalékot tesznek bele. Kellemetlen ellenfél, ezért is lett volna jobb 3-0-al menni a visszavágóra. Biztos fognak változtatni, mert jönniük kell előre, gólokat kell szerezniük.

Sigér Dávid

Ha csereként kell segítenem a csapatot, akkor csereként fogom, mert nagyon komoly célokért küzdünk. Ha most ennyi szerep jut nekem, akkor ennyi, de ez is több, mint a semmi. Próbálom kiélvezni a játékperceket, és meghálálni a bizalmat, amit kapok. Olyan játékosok maradnak ki hétről hétre, akiket talán bármelyik NB I-es csapat szívesen látna a keretében, vagy akár a kezdőjében is. Nekünk most közülük kell válogatnunk, és sajnos nem juthat egyszerre mindenkinek hely. Profiként kell viselkednünk, és mindenkinek készen kell állnia, ha jön a lehetőség. Meg kellett próbálnom letámadni az ellenfelet, az lett volna a cél, hogy ne tudjanak kibontakozni. Próbáltam megzavarni az indításokat, de nem tudtunk mindenhova odaérni. Jobb lett volna kapott gól nélkül nyerni, de nem lehetünk elégedetlenek, eddig a szezon összes meccsét megnyertük, a célunk pedig az, hogy tartsuk ezt a formát, ameddig lehet.

Bővebben: Fradi.hu, Origo