Szombaton a horvátokkal csapunk össze.

Férfi vízilabda, világbajnokság, elődöntő
Magyarország 10-12 Olaszország
Negyedek: 4-2, 1-5, 2-2, 3-3
Fradista gólok: Vámos 2, Zalánki 2, Pohl 1, Sedlmayer 1

Nagy Viktor sérülése után Vogel Soma védte a nemzeti csapat kapuját.

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

Nagyon csalódott vagyok! Azt gondolom, hogy nem volt rossz a kezdés, de a második negyedet borzasztóan elrontottuk. Így is reális esélyünk volt visszajönni, ott volt a kezünkben, de elrontottuk. Személy szerint nekem is ott volt a nagy lehetőség, az öres kapuba nem tudtam betalálni, nagyon szomorú vagyok, hogy nem sikerült. Most össze kell szednünk magunkat, amire másfél napunk van. Ha ez sikerül, akkor a bronzérmet meg tudjuk szerezni. Sajnos ez maradt, nem ezért jöttünk. Tudjuk, hogy két csalódott csapat játszik majd, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből.

Mezei Tamás

Világbajnoki elődöntőt mindig rossz elveszíteni, de ilyen a sport, mindig van győztes és vesztes, volt, amikor mi nyertünk, most ők. A mi csapatunk is legalább annyira jó volt, mint az olasz, két remekül felkészített együttes játszott. Mindkettő jól is pólózott, igyekezett a tudása maximumát nyújtani, és ez olykor sikerült is. Akadtak jó egyéni teljesítmények, náluk talán kicsit több. Csapatként helytálltunk, sajnos ennek nem lett jobb eredménye, mint hogy a harmadik helyért játszhassunk. Azt hiszem, mindenki tovább tud majd lépni, készülnünk kell a bronzmeccsre.

Vogel Soma

Nem volt időm gondolkodni, egyből be kellett ugrani. Aztán azt éreztem, hogy plusz erőt, tüzet kell adni a csapatnak hátul, hogy a talán álmoskás, lassú játékból kicsit kizökkenjünk. Úgy is tűnt, a második félidőre változott valami, ám ahogyan zárkóztunk, az olasz csapat azonnal előhúzott valamit. Biztos megvan a pszichológiája a kapuscserének, főleg így, de igazából úgy kellett volna kezdeni, ahogyan a beugrásom után játszottunk a második negyedben. Igazából megbeszéltük, hogy az ellenfél egyik legjobb játékosa, Francesco Di Fulvio ne lőhessen, ehhez képest gyorsan szerzett három gólt, szóval voltak elemek, amelyek mégsem úgy alakultak, ahogyan terveztük. A világbajnoki elődöntőben persze azért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan akár egy edzőmeccsen. Talán még rutinja sincs a csapatnak ilyen volumenű meccsen, de ki merem jelenteni, az olaszok voltak jobbak. Nemcsak a világbajnoki döntős szereplést veszítettük el, a tokiói indulást sem sikerült kivívni. Lesz egy napunk pihenni, edzeni, összeszedni magunkat. Meg akarjuk nyerni a bronzmeccset!

Zalánki Gergő

Remekül kezdtük a meccset, aztán a második negyedben nem tudom, mi történt. 5:1-re nyerték azt a negyedet az olaszok, de talán még ez is belefért volna. Viszont utána is olyan buta, elkerülhető gólokat kaptunk, amelyek után már nem tudtuk behozni a hátrányt. Nagyon sajnálom, de be kell ismerni, hogy jobbak voltak az olaszok, kevesebbet hibáztak.

Märcz Tamás

Több oka is volt a vereségnek. Dumi kezdett, megpróbáltuk bent tartani, hogy lássák, komplettek vagyunk, de nem azt a Dumit tudtuk szerepeltetni, akit megszoktunk. Egyértelmű, még mindig nem gyógyult meg a keze, nem tudott úgy beleszállni, ahogyan ő arra bármikor képes. Szerencse, hogy legutóbb úgy el tudta dobni úgy a labdát, ám ez most nincs benne a kezében. Szintén hátrányt jelentett, hogy viszonylag korán elveszítettük Hárai Balázst, és fájó a második negyed nulla négyes periódusa. Olyan helyekről kaptuk a gólokat, ahonnan nem lett volna szabad, pedig jól kezdtünk. Utána is igyekeztük összeszedni magunkat, mindent megtettek a fiúk, hogy utolérjük az olaszokat, akik egyébként tényleg jól játszottak. Összességében megérdemelték a győzelmet, mert azokban a pillanatokban, amikor gólt kellett lőni, betaláltak. Nem volt bekalkulálva, hogy Gonzalo Echenique keze így sül, ő eddig fekete lyuk volt a világbajnokságon. Karnyújtásnyira voltunk a sikertől, szóval most nagyon fáj, hogy kikaptunk, ám harcba szállunk a bronzéremért. A kapuban kényszerű csere történt, Viktornak volt egy szerencsétlen belenyúlása, menet közben alakult így. Soma egyébként tökéletesen szállt be, jól védett, nem feltétlenül azon múlt, még akkor is, ha elveszítettük ilyen szerencsétlen helyzet miatt Viktort, akinek valamilyen ujjsérülése volt.