Férfi kézilabda csapatunk Balatonbogláron edzőtáborozik, ahol Horváth Attilát, valamint Bujdosó Bendegúzt kérdezték.

A Nemzeti Kézilabda Akadémián edzőtáborozó élcsapatok sorához a héten a Ferencváros férfi kézilabdázói is csatlakoztak. A zöld-fehérek nem először járnak itt, most is örömmel tértek vissza, különösen az együttes Balatonboglárról származó játékosa, Bujdosó Bendegúz.

Az elmúlt idényt a 7. helyen záró FTC csapata július közepén, a fővárosban kezdte el a bajnoki szezonra való felkészülést, hétfő óta pedig a NEKA-n folytatja a munkát. Horváth Attila vezetőedző szerint ideális körülmények között dolgozhatnak Balatonbogláron.

Ez a felkészülésünk második hete, ezért elsősorban az erőnléti és állóképesség-fejlesztő edzéseken van a hangsúly, de azért a labda is szerepet kap és csapatépítő programokat is tervezünk. A létesítmények közel vannak egymáshoz, így nem kell utazgatnunk, több idő jut a pihenésre és koncentráltan tudunk a kézilabdával foglalkozni. Az előző szezonban rákényszerültünk arra, hogy fiatalokkal lépjünk pályára. Ez jól sült el, így a szakvezetés ezt az utat kívánja folytatni. S bár nem éppen optimális, hogy a különböző korosztályos válogatottak felkészülése miatt időnként nélkülöznünk kell fiatal magyar játékosainkat, a jövő és a hazai kézilabdasport érdekében alkalmazkodunk ehhez a helyzethez.

A 25 esztendős Bujdosó Bendegúz mindig különleges érzésekkel tér vissza Balatonboglárra, hiszen itt nőtt fel, itt kezdett el kézilabdázni, és családja a mai napig itt él.

Edzőm, Varga Zsolt szerettette meg velem a kézilabdát, gyerekként futballoztam is, de balkezesként ebben a sportágban nagyobb lehetőséget láttunk. Később Veszprémben, egy kiválasztón Kiss Szilárd révén kerültem az ottani klubhoz és a serdülő korosztálytól az NBI/B-ig végigjártam a ranglétrát. Remek alapokat kaptam, majd a Dabas és a PLER után a Ferencvároshoz kerültem. Természetesen rengeteg munka és kitartás kell ahhoz, hogy valaki az élvonalban szerepelhessen, de megéri, és úgy érzem, remek helyen vagyok. Az utam elején járok, de a Fradival folyamatosan válnak valóra az álmaim.

NEKA