Támadónk elmondta többek között azt is, hogy mely csapatokat kerülné el a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Nyikolaj Szignyevics

Azzal egyetértek, hogy ilyenkor nem számít a végeredmény, a hangulatnak és az önbizalomnak viszont jót tesz a győzelem. Kemény edzések állnak mögöttünk, de könnyebb elviselni az izomlázat, ha közben győzelmeket aratunk. Mivel a szünetben sort cseréltünk, nem mondhatjuk, hogy összeszokott csapattal álltunk volna ki, ennek ellenére sok helyzetet dolgoztunk ki, ami jó jel a közelgő tétmérkőzésekre nézve. Ami Olekszandr Zubkovot illeti, még csak néhány napja készül velünk, de az eddigi benyomások alapján jól jártunk a szerződtetésével. Képzett labdarúgó, erősítést jelent, és bízom benne, hogy a nemzetközi porondon és a hazai versenysorozatokban is segítségünkre lesz.

Furcsa a mostani helyzet, eddig csak téli alapozáson vettem részt, nyaranta mindig bajnokikat játszottunk. Szerencsére a testem és a szervezetem hamar alkalmazkodott a másfajta terheléshez. Korábban nem szoktam hozzá, hogy júniusban ennyire fáradt legyek, de mivel nem két-három meccsre, hanem a következő fél évre kell felkészülnünk, érthető, ha most jóval megterhelőbbek a hétköznapok. Hogy tétmeccsen elvállalnám-e a büntetőt? Mindig Szerhij Rebrov jelöli ki a rúgót. Szombaton én voltam a soros, s ha bajnokin vagy a Bajnokok Ligája-selejtezőn ismét az én nevemet mondaná, gond nélkül a labda mögé állnék. Ám akkor sem bánkódom, ha mást választ, a lényeg, hogy a labda a hálóban kössön ki.

Nagyon nem szeretnék a BATE ellen játszani. Egyfelől azért, mert erős csapat, másfelől öt esztendőt töltöttem a fehéroroszoknál, sokat köszönhetek a klubnak, ezért nem örülnék, ha a Ferencváros és a BATE közül az egyiknek már július elején búcsúznia kellene. Ezt a párosítást legfeljebb akkor fogadnám el, ha már a BL-csoportkörben járnánk. Ami a többi együttest illeti, a Celtic kilóg a mezőnyből, a skótokra sem vágynék, de több kívánságom nincs. Azért dolgozunk az edzőtáborban, hogy bármelyik ellenfelet kapjuk, sikerrel vegyük az akadályt.

NS nyomán.