Az is kiderült, milyen pénzdíjazásban részesült vízilabda csapatunk.

A LEN kiemelte, hogy clubunk sorozatban harmadszor nyer európai kupát, hiszen az elmúlt két szezonban az Euro Kupa került a Népligetbe, míg idén a Bajnokok Ligája trófeáját hoztuk haza.

A Bajnokok Ligája döntőjével kapcsolatban érdekesség, hogy a sorozat története során először dőlt el a kupa sorsa szétlövésben. Hogy milyen nehéz dolgunk lesz a címvédéssel, azt jól jelzi, hogy az elmúlt hét esztendőben hét különböző csapat nyerte meg a legrangosabb versenyt.

Pólósaink másodikként nyerték meg a Bajnokok Ligáját úgy, hogy a selejtezőből indultak – magyar bajnokként, míg a Szolnoki Dózsa és az Eger egyből a főtáblán kezdhetett… -, erre korábban a Pro Recco volt képes 2015-ben. Abban viszont elsők vagyunk, hogy csoportunk negyedik helyezettjeként értünk el a csúcsra, ilyenre még nem volt példa, az elődöntőben az általunk kiütött Barceloneta 2014-ben harmadikként jutott tovább csoportjából és nyerte meg végül a BL-t.

A Final8 menetelésünk során három korábbi BL-győztest vertünk meg, mindhárom együttes a közelmúltban volt a csúcson: a Barceloneta 2014-ben, a Jug Dubrovnik 2016-ban, az Olyimpiacos pedig 2018-ban nyert.

A nyolcaddöntő legjobb kapusa Vogel Soma lett, 55 lövésből 33-at hárított, 60%-os védési hatékonyságot elérve!

A BL-győzelemért 52.000€ jár a Fradinak – átszámolva ez nagyjából 16 és félmillió forintnak felel meg.