Rendben hazaértek pólósaink a hannoveri Bajnokok Ligája Final8-ről..

Galéria: FTC, NSO

Nálam mindig van egy kis fáziskésés ilyenkor, történnek az események, én pedig csak kapkodom a fejemet és igyekszem lassan megélni a dolgokat. Mindig kell egy-két nap, hogy felfogjam mi történt – most, hogy itt szorongatom a BL-trófeát, szép lassan kezd leesni. Nem mondom azt, hogy innen nincs tovább, és nincs folytatás, de most elértünk egy végpontra, felértünk a csúcsra, ami megkoronázta az elmúlt évek munkáját, és ami óriási örömmel, büszkeséggel tölt el. Nagyon örülök annak, hogy azt a tervet, amit még januárban kitűztünk magunk elé – hogy hogyan szeretnénk az évet végigcsinálni és a céljainkat elérni -, azt maradéktalanul végrehajtottuk. Sikerült még úgy is, hogy időnként nem ment a játék és sorba kaptuk a pofonokat, mi akkor sem estünk szét és nem adtuk fel, ami óriási csapategységről tesz tanúbizonyságot. Valamennyien profin reagáltunk a nehézségekre, majd sikerült lassan kijönni ebből a mélypontból, és elkezdtünk újra azon a szinten játszani, ahol a szezon első felében” – formálta büszkén szavait a BL-serleget szorongató Varga Zsolt.

És hogy a munka mellett mi lehet még a titka annak, hogy a Ferencváros az idény végére felülhetett Európa, sőt, a világ trónjára? „Vannak a csapatban nagyon nagy klasszisaink, és vannak nagyon jó kvalitású fiataljaink, akiknek a nagy részével volt szerencsém együtt dolgozni annak idején az utánpótlás válogatottban, és akiknek sikerült felnőniük a feladathoz. Egy ilyen sikertörténet természetesen mindig csapatmunka eredménye, kell hozzá a klubvezetés, az elnök bizalma és támogatása, valamint a stábom, a teljesség nélkül, Nyéki Balázs, Pozsonyi Zsolt, Soós Tamás, Fritz Péter, Dr. Hangody György, Katona Norbert vagy éppen Madaras Norbert, akik nap mint nap a csapatért dolgoznak” – fogalmazott a zöld-fehérek mestere.

De ja vu érzésem van, hiszen a szezonban egyszer már sikerült felülmúlnia a Ferencvárosnak a görög Olympiakoszt, méghozzá az európai Szuperkupáért vívott csatában. November végén nagyon szép estét varázsoltak nekünk a Komjádi-uszodában a ferencvárosi fiúk, és ezt tegnap megismételték. A sportág két nemzetközi szövetsége egy időbe szervezte a női Világliga szuperdöntőjét és a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjét, ezért sajnos nem tudtunk ott lenni, de ettől függetlenül itthonról szurkoltunk a Fradi sikeréért. Nagyon szépen köszönöm a Ferencvárosi Torna Clubnak, hogy ilyen csapatot épített, amely ilyen fantasztikus eredményeket ér el. Gratulálok a fiúknak, le a kalappal előttük, igazi magyar vízilabdás virtussal hódították el a Bajnokok Ligája trófeáját” – gratulált az FTC sikeréhez Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

MVLSZ