Csapatunk jókedélyű doyenje még ma is izgalommal várja a felkészülés kezdetét.

– Számon tartod, hogy hányadik felkészülési időszakodat kezdted meg profi futballistaként?
– Pontosan nem, de az biztos, hogy ez már a sokadik alkalom. Az elsőnél még csak 17 éves voltam.

– Azóta eltelt néhány év…
– Bizony, az utazó keretből most én vagyok a legidősebb.

– Több fiatal is a felnőttcsapattal utazik – korelnökként milyen szereped van az ő nevelésükben, miben tudod segíteni őket?
– Mindenképpen igyekszem segíteni a beilleszkedésüket, bármi kérdésük, problémájuk van, hozzám fordulhatnak. Én is voltam az ő helyükben, tudom, milyen először utazni a nagycsapattal, teljesen más a felnőttekkel utazni egy edzőtáborba, fiatalként ez nem egyszerű szituáció. Engem bármikor kereshetnek, ha kell, az edzővel is beszélek, ez a feladat kicsit már egyébként is hozzám tartozik.

– A téli felkészülés után másodszor dolgoztok együtt Sergei Rebrovval. Ezúttal mire számíthattok tőle?
– Szerintem hasonló lesz a mostani edzőtábor, mint a januári volt, akkor rengeteget edzettünk. Persze, eleinte éreztük a lábunkat, de igazából sosem fáradtunk el. Rengeteg labdás gyakorlatunk volt, az különösen tetszett.

– Milyen motivációval látsz munkához 37 évesen, új szerződéssel a zsebedben?
– Ugyanúgy kezdek, mint amikor 17 éves voltam. Az ember mindig kicsit izgul a felkészülési időszak kezdetén, hiszen bármikor jöhet új játékos a posztjára, újra és újra meg kell küzdeni a csapatba kerülésért. A hozzáállásom ugyanolyan lesz most is, mint pályafutásom elején volt.

(Hatos Szabolcs / Fradi.hu)