A Ferencváros Sportjáért díjjal kitüntetett hokicsapatunk az edzőmeccsek mellett a Szuperkupában és a Visegrád Kupában is érdekelt lesz a felkészülési időszakban – több meccs időpontja már ismert!

Férfi jégkorong, felkészülés

Augusztus 16., 18.00: DVTK Jegesmedvék – Ferencváros (edzőmeccs)
Augusztus 23.: Nyitra – Ferencváros (Visegrád Kupa)
Augusztus 27, 18.30: Ferencváros – Érsekújvár (edzőmeccs)
Augusztus vége: Alba Volán – Ferencváros (Szuperkupa)

A Visegrád Kupában ezúttal mind a négy nemzet képviselteti magát, hazánkból mellettünk a városszéli lila-fehérek indulnak, a szlovák Extraligából a Gyetva és a Nyitra nevezett, a lengyel élvonalból jön a GKS Katowice – JKH GKH Jastrzębie – Podhale Nowy Targ trió, Csehországból pedig a másodosztályú HC Torax Poruba nevezett be a sorozatba. A nyolc résztvevőt két négyes csoportba sorolták, amelyek az előszezon során körmérkőzéseket játszanak egymással, mindenki egyszer küzd meg mindenkivel. A folytatásban a csoportgyőztesek a másik csoport negyedikjével, a másodikok a harmadikokkal találkoznak a negyeddöntőben. Az egyenes kieséses szakaszra már szezon közben kerül sor.

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának döntése értelmében az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata kapta meg 2019-ben a „Ferencváros Sportjáért” díjat. Az emlékplakettet a bajnokcsapat játékosai és szakvezetése jelenlétében Nagy Gergő csapatkapitány vette át Ferencváros polgármesterétől, dr. Bácskai Jánostól a ferencvárosi Veranda Grill & Vine étteremben.

Az egész szakosztály nevében köszönjük az önkormányzatnak a díjat, megtiszteltetés most itt állni. Kemény időszak volt az elmúlt lassan nyolc év, átéltünk sok nehéz pillanatot, de azt hiszem, ez az idény, és az ünneplés mindnyájunkat kárpótolt. Az egész szakosztály nevében köszönöm a játékosoknak, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak, és mindenki, aki egy kicsit is dolgozott azért, hogy a ferencvárosi jégkorong újra méltó helyére kerüljön” – mondta Almássy Kornél a szakosztály elnökségének nevében – bővebben a kitüntetésről ide kattintva olvashatsz.

Fradi.hu, Jégkorongblog nyomán.