Aranyszavak a 23. bajnoki címünk megszerzése után.

Jansik Szilárd ekképpen összegzett: „Pont ilyen meccsre számítottam, két magabiztos győzelem után biztos voltam benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk és egy-egy gól dönthet, vagy büntetők. Túl könnyű lett volna, ha az elején meglépünk és sikerül is azt az előnyt megtartanunk, mégis csak egy döntőről van szó. Hála istennek mi bírtuk jobban az idegek harcát, Soma pedig szenzációsan védett, boldog vagyok és örülök, hogy három mérkőzésen sikerült eldöntenünk. Készülünk a hannoveri fináléra!

Így jött ki a lépés, az élet írja a forgatókönyvet, nem lehet előre megjósolni, hogy ki teheti fel a pontot az i-re. Nagy dolog a nehéz pillanatokban dönteni, örülök neki, hogy nekem újra sikerült és hozzá tudtam tenni a magamét a sikerhez, hiszen én is egy fogaskerék vagyok. Láttam játékosokat döntő pillanatokban hibázni, sőt, én is hibáztam már, nem is egyszer, de ezek azok, melyek megerősítenek. Külön örülök annak, hogy az ötméteres-párbajig eljutottunk, mindenki rengeteg munkát fektetett bele ebbe az eredménybe. Már a meccs elején éreztem, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, és újra be is igazolódott, hogy a bajnoki döntőig el lehet jutni, de megnyerni már sokkal nehezebb. Komoly játékerőt képvisel ellenfelünk is, akinek sikerült alaposan felpörögnie a mai összecsapásra, jól védekeztek, melyhez nagyszerű kapusteljesítmény párosult. Boldog vagyok, és büszke a csapatomra, nem csak a vízben kiváló csapattársak, hanem a parton is egytől-egyig nagyon jó emberek – jó ehhez a közösséghez tartozni! Ez a siker óriási lendületet ad a hannoveri Final Eight-hez” – vélekedett az ötöspárbaj utolsó lövője, Kállay Márk, aki akárcsak az Európai Szuperkupa-döntő során, úgy ezúttal is magabiztosan értékesítette az ötméterest.

Mezei Tamás így értékelt: “Az OSC kapaszkodott az utolsó szalmaszálba, taktikusan játszott, kihasználta a hibáinkat, mégis sikerült három meccsen lezárnunk a párharcot. Az egész éves teljesítményünk alapján megérdemeltük a bajnoki címet. Elég nagy csata volt a vízben, de mindhárom mérkőzést ugyanolyan keménynek éreztem.

Büszke vagyok, amiért zsinórban másodjára sikerült elhódítanunk a bajnoki címet. Pattantak az idegek, ez végig érződött a mérkőzésen is. Bírói szempontból teljesen más felfogásban fújtak most a játékvezetők, mint az előző két meccsen, ami nem feltétlenül rossz, sőt! Ez felkészít minket a nemzetközi porondra és mezőnyre, hiszen hasonlóak a tapasztalataink a válogatottal és a Bajnokok Ligájában is. Ami a találkozót illeti, a nézők szempontjából ez volt a legjobb és legizgalmasabb forgatókönyv, hogy ötméteresekkel nyertünk – mi azért nyugodtabbak lettünk volna, ha rendes játékidőben, négyszer nyolc perc alatt sikerül döntésre vinni a küzdelmeket. A döntő három meccsén, és a szezonban nyújtott teljesítmény alapján úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk” – értékelt Sedlmayer Tamás.

Varga Dénes tizedik bajnoki címét szerezte – a másodikat a Fradival –, ráadásul az utóbbi tizenöt évben akárhol játszott, mindenhol legalább a fináléig jutott. – „Talán az volt a sikerünk kulcsa, hogy amikor el voltam tiltva, az első meccsen, akkor is győzni tudott a csapat. Ha álszerény lennék, azt is mondhatnám, nélkülem is jobbak voltunk az OSC-nél – összegzett az érdeklődésünkre.

A zöld-fehérek ötöse, Vámos Márton így értékelt: „Nem szerettük volna tovább húzni, halasztani a párharcot, hiszen ránk még vár egy nyolcas döntő Hannoverben, a Bajnokok Ligájában. Most még alaposan megünnepeljük a győzelmet, aztán gőzerővel készülünk tovább, a következő megméretésre!

Nagyon fáradt vagyok, ám annál boldogabb, hogy le tudtuk zárni ezt a csatát. Nehezebben és fáradtabban kezdtük a mérkőzést, mint az OSC, viszont nagyszünet után váltani tudtunk, magasabb tempóra kapcsoltunk, a második félidőben pedig rajtuk jött ki az a tompaság, ami rajtunk a térfélcsere előtt. Kihasználtuk és felzárkóztunk. Hogy mit éreztem a lefújás pillanatában? Azt, hogy meg akarom nyerni a párharcot! Bandival átbeszéltük, hogy ki mit érez, ki hova fog lőni, és ez nagyjából be is jött!” – mondta büszkén a Ferencváros hálóőre, Vogel Soma.

Magyar Nemzet, MVLSZ, NS