Szerdán lezárni az OSC elleni bajnoki döntőt – Mezei Tamást és Vogel Somát kérdezték a második felvonás után.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Szerda, Komjádi-uszoda, 19.00: Ferencváros – OSC
Jegy: 2000 Ft (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe)
TV: M4 Sport

A mérkőzésre belépőket elővételben ma a népligeti FTC sporttelep Vajda Péter utcai bejáratánál található Fradi Shopban 14 és 19 óra között, kedden pedig ugyanitt ugyanebben az időszakban, valamint az Üllői úti jegypénztárban 10 és 18 óra között lehet váltani. Meccsnapon a Komjádi-uszodánál 18 órakor nyit a pénztár.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az FTC javára.

Az első mérkőzésen: Fradi 8-6 OSC (beszámoló, összefoglaló)
A második mérkőzésen: OSC 10-15 Fradi (beszámoló, összefoglaló)

Mezei Tamás

Nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a góloknak, mert sosem voltam nagy gólvágó, persze jó, ha így is tudom segíteni a csapatot. Igazából talán azt is jelenti, hogy a csapat bízik bennem, jobban érezzük egymást, én pedig igyekszem a fórok végén belőni a helyzetet. Előfordult, hogy a saját súlyomon kívül plusz 130 kilót cipeltem, de alapvetően jól bírtam, igaz, nyilván leszek még jobb, erősebb. Nemigen tudtak lefordulni rólam, ha mégis, azt az egy-egy helyzetet megoldja a csapat, amit köszönök a társaknak. A sport örök kérdése, hogy mi a jobb, ha meccsből érkezel, vagy ha egy hétig nyugodtan készülsz. Ha ennek köszönhető a kezdés, akkor innentől minden fontos meccs elé be kell iktatni egy hosszabb utazást… Nekünk most bejött az előbbi, de sokat tettünk azért, hogy így működjön a játék. Egyáltalán nem örülnék, ha megismétlődne a tavalyi forgatókönyv. Sokféle döntőben játszottam, volt, hogy mi vezettünk kettő nullára, máskor az ellenfél, aztán ötödik meccs döntött.

Vogel Soma

Nekünk magabiztosságot adott, hogy három-négy góllal el tudtunk lépni, míg az OSC-re hatalmas terhet rakott, hiszen folyamatosan rohannia kellett az eredmény után. A harmadik-negyedik negyedben volt esélye felzárkózni, de mindig tudtunk újat mutatni, szerintem Sedlmayer Tamás gólja döntötte el a meccset. A 2-0-ás vezetés jó, de azért a tavalyi példából kiindulva nem könnyű befejezni. A vesztésre álló csapat ilyenkor kicsit lazábban, nyugodtabban játszhat, rajtunk pedig ott van a nyomás, hogy lezárhatjuk a párharcot, ugyanakkor ha a most látott magabiztosságot, fegyelmet és pontosságot visszük tovább, sikerülhet.

NS nyomán.