Az általunk kikölcsönzött védő nem akar a Fradistákkal beszélgetni.

A jó forma és teljesítmény sajnos nem mindig arányos a megszerezett pontokkal…
– Próbálunk nem foglalkozni ezzel. Nyilván nem mindig egyszerű túltenni egy-egy mérkőzésen magunkat, de profik vagyunk, ez ezzel jár. Látható és érezhető, hogy pontokban és helyezésben is több van a csapatban. Hétről hétre azért dolgozunk, hogy ezt be is bizonyítsuk. Őszintén mondhatom, hogy a nehéz helyzetek még inkább összekovácsoltak minket.

– A bronzért küzdő Újpest után most a harmincadik bajnoki címére hajtó Ferencvárossal mérkőztök meg. Hogyan készültetek egy ilyen kiemelt találkozóra?
– Alapvetően minden hétvégére ugyanúgy készülünk. Nincs ez másképp akkor sem, ha a listavezetőről beszélünk. Fontos, hogy saját magunkra figyeljünk. Fejben, taktikailag és fizikálisan is remek állapotban vagyunk, megteszünk mindent, hogy meglepjük a Fradit. Ettől függetlenül tudjuk, hogy a zöld-fehérek ellen mindig más játszani. Nem véletlenül vezetik a tabellát, de nekünk az a dolgunk, hogy itthon tartsuk a három pontot.

– Vélhetően sok üres szék nem lesz a stadionban. Milyen érzés így pályára lépni?
– Nagyon remélem, hogy tényleg telt ház lesz. Nyilván mindenki másképp éli ezt meg, de nekem óriási motivációt jelent ha sok szurkoló látogat ki. Azt gondolom, hogy az igazi futballhoz nélkülözhetetlen az a hangulat, amit a drukkerek képesek teremteni. Ilyen alkalmakért érdemes játszani. Kicsit elcsépelt, de nagy igazság: a nézők a tizenkettedik játékosok.

– Neked kimondottan különleges lehet a találkozó, hiszen pont a hétvégi ellenfelünk kölcsönjátékosaként szerepelsz Mezőkövesden. Plusz motivációt fog ez jelenteni?
– Természetesen, ez nem is kérdés. Ez már idén a harmadik meccsünk lesz ellenük, így a drukk egy picit kisebb mint mondjuk az első előtt. Szeretnék bizonyítani, illetve megmutatni azt, hogy mire vagyok képes.

– Van olyan volt csapattársad akivel ilyenkor beszéltek a forduló előtt?
– Érdekes dolog, de én olyan vagyok, hogy arra a hétre teljesen félre rakom a barátságot. Nem szeretek meccs előtt az ellenfél játékosaival beszélni. Majd a lefújás után!

– A hátralévő fordulóknak milyen célokkal vágtok neki?
– Bárki ellen felvesszük a versenyt, így minden hétvégén a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Nem szabad előre tervezni, mindig csak az aktuális feladatot kell teljesíteni. Hat forduló van még, a lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni.

forrás: mezkovesdzsory.hu