Hokicsapatunk kapitánya, Nagy Gergő lett az elődöntő MVP-je 11 pontjával (4 gól, 7 assziszt) – a ma rajtoló finálé előtt kérdezték Bigit.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő
Pesterzsébet, 18.30: Ferencváros – Sportclub Csíkszereda
Jegy: 1000 Ft – online elővétel (Fradi-bérlettel kedvezmény vehető igénybe)
TV: M4 Sport

A döntő az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Nagy Gergő volt már A hét játékosa az Erste Liga alapszakaszában, és nagyon eredményes szezont fut az FTC-vel. A Biggie becenevű csatár a sportág egyik fellegvárában, Dunaújvárosban született 1989-ben. Több olyan játékossal együtt nőtt fel, akikkel később a válogatottban is szerepelt, így mások mellett Mestyán Istvánnal, a Hetényi testvérekkel, Benk Andrással, Magosi Bálinttal és Pozsgai Tamással. Később Fehérvárra igazolt, ahol bemutatkozott a felnőttek között. Egy szezont a Red Bull Salzburg utánpótlásában töltött, ahol együtt játszott Kóger Dániellel, Hetényi Péterrel, Fekti Ádámmal, Kiss Dáviddal és Somogyi Balázzsal. Visszatért Fehérvárra 2008-ban, és az EBEL-csapat stabil tagjává vált. 2012-ben Miskolcra igazolt, majd a Nové Zámykban is szerepelt, mielőtt Észak-Amerika felé vette volna az irányt. Két szezont töltött a tengerentúlon, és játszott a CHL-ben, az ECHL-ben és az AHL-ben is. 2015-ben hazatért és újra a Fehérvár játékosa lett, majd a MAC-hoz igazolt egy évvel később. Tavaly ősszel, szezon közben ismét Amerikába költözött, a Quad Cityvel az ECHL-ben játszott. Tavaly nyáron elfogadta az FTC ajánlatát és a csapat kapitánya lett. A válogatottat U18-as és U20-as szinten is képviselte, a felnőttek között pedig öt világbajnokságon szerepelt, ezek közül kettő is A csoportos volt.

Mire kell leginkább figyelnie az FTC-nek a Csíkszereda ellen a döntőben?

Fegyelmezettnek kell lennünk, minél jobb százalékban kihasználni az emberelőnyöket és kivédekezni a hátrányokat. Csapatként kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség, mert a Csíkszereda egy nagyon rutinos együttes, minden hájjal megkent játékosokkal.

A DEAC ellen söpréssel jutott tovább a csapat. Mi az, ami mégsem a tervek szerint alakult az elődöntőben?

Az első két mérkőzésen nem hokiztunk 60 percen keresztül, szóval ezen próbálunk javítani, a csúcsra járatni és tudásunk legjavát nyújtani a fináléban is. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Csíkszereda ezt próbálja majd megakadályozni. Jó a hangulat az öltözőben, bizakodóak vagyunk és várjuk az első meccset.

Több csapatban játszottál már Magyarországon. Ez a Fradi mennyiben más a korábbi együtteseidhez képest?

Minden csapat más és más, ahogy minden szezon is. Nagyon jó a kohézió, szeretünk együtt lenni és dolgozni. Az a legfontosabb, hogy csapat vagyunk, és mindenki beleteszi azt a pluszt, ami szükséges a sikerességhez.

Gyerekkorod óta Fradi-szurkoló vagy. Mennyit jelentene neked fradistaként megnyerni az Erste Ligát?

Nehéz kérdés. Boldog vagyok, hogy döntőbe jutottunk, nagyon rég volt a csapat a fináléban. Próbáljuk az elődöket visszaidézni és olyan teljesítményt nyújtani, mint az utolsó bajnokcsapat tagjai. Jó lenne átélni, amit ők akkor átéltek a BS-ben. Meg is néztem annak a meccsnek a felvételét, hátborzongató volt. Jó lenne hasonlót átélni.

Jó szezont futsz, de a sérülések miatt a sortársaid személye cserélődött. Mi volt a titka a jó egyéni teljesítménynek?

Nem tudom, az ember mindig kicsit elégedetlen. Fontos, hogy bízik benne a stáb, számítanak rám a fontos pillanatokban is. Az egész szezon folyamán megkaptam a bizalmat, ami ahhoz elengedhetetlenül szükséges, hogy egy első két soros játékos jól teljesítsen.

Erste Liga