Január 23-án, szerdán jelentette be az Európai Stadion- és Biztonság Menedzsment Szövetség, hogy a 2020-as, VI. ESSMA Summitot Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg.

Az ESSMA Summit az európai stadion és sportiparágban dolgozók csúcstalálkozója, ahol minden évben bemutatják a legfrissebb stadionprojekteket, iparági trendeket, termékeket, ötleteket.

Idén több mint 30 ország 375 képviselője előtt jelentették be a portói Estádio do Dragão stadionban, hogy a Ferencvárosi Torna Club és a Groupama Aréna közös pályázata nyerte el a döntéshozók tetszését, így 2020-ban a Groupama Aréna és Budapest lesz az esemény házigazdája. Pályázatunk olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint a Johan Cruyff Arena (Amszterdam) és az Opel Arena (Mainz).

Az ESSMA csúcs elnyerésével a Ferencvárosi Torna Club és a Groupama Aréna több éves közös munkája érett be. Az esemény többek közt kiváló lehetőséget kínál, hogy lássa a világ, honnan indultunk és hová tartunk. Jövőre egy szakértő nemzetközi közönségnek mutathatjuk be a hazai sportinfrastruktúra látványos fejlődését. Ugyanakkor a konferencia remek alkalom arra is, hogy a magyar klubvezetők és létesítmény-üzemeltetők korszerű tudást szerezzenek, és további kapcsolatokat építhessenek” – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Olyan városokban rendezhették az előző években az ESSMA konferenciáját, mint München, Bilbao vagy Lyon, nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a következő a sorban Budapest és maga a Groupama Aréna. Az elmúlt évek díjai és a 2018-ban megrendezett 223 esemény is azt bizonyítja, hogy lehet ma Magyarországon professzionálisan működtetni egy multifunkcionális stadiont” – mondta Siklósi Csaba, a Lagardère Sports Hungary Kft. társ-ügyvezetője.

Az elmúlt években igyekeztünk az FTC-vel a lehető legszorosabban és hatékonyabban együtt dolgozni és megmutatni, a Groupama Aréna országunk egyik kiemelkedő létesítménye. Az ESSMA döntése is közös munkánk eredménye, melyre büszkék vagyunk” – tette hozzá Igaz András, az LSH Kft. társ-ügyvezetője.

Fradi.hu