Hazája sajtójának számolt be a felkészülésről az ukrán szélső.

Jobb állapotban vagyok, mint a szabadság utáni első edzésen (nevet.) Jól ment a felkészülés, még ha az időjárás miatt kellett is változtatni a terveinken. Az eső egy pillanatra sem akart elállni. De ettől még megkaptuk a maximális terhelést. Ukránokkal csak a reptéren találkoztam, a Saktar indult vissza épp az első edzőtáborból. Csak néhány percet beszélgethettünk, mert aztán fel kellett szállni a gépre. Sok a hasonlóság [a Fradi és az ukrán csapatok felkészülésében]. Annyi a különbség, hogy a magyar bajnokság február elején folytatódik. Hogy készen állunk-e, az a tétmeccseken derül ki. Nekem az első ilyen felkészülésem volt, de biztos vagyok benne, hogy nem veszik kárba a befektetett munka. Nagyon meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a kupát is.

Eddig is jól éreztem magam a Fradiban, Haratint is jól fogadta a csapat. Barátságos csapatunk van, így nem voltak gondok ezzel. Az egészséges versenyhelyzet meg nem állított még meg senkit. Itt [nem kell az újoncoknak énekelni], az első edzésen bemutatják a játékost a csapatnak, akik tapssal fogadják. Ha Igornak bármi kérdése van, segítek, tudom milyen ez, nekem sem volt könnyű. Amikor egymás közt beszélünk, akkor a mi nyelvünket használom vele és Rebrovval is, de különben az angol a közös nyelv, hogy mindenki megértse.

A Fradi az első külföldi klubom, így fél éve nem jártam otthon. Nem utaztam így meleg helyre telelni, hanem haza látogattam, hogy találkozhassak a családdal, barátokkal. Feltöltődtem ettől.

– Ivan Petrjak