Nerea tizennégyszer vette be a németek hálóját.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 2-es csoport, 1. forduló
Thüringer HC 32–35 (19-19) Ferencváros
Gólok: Pena 14, Klujber 5, Márton 5, Kovacsics 3, Háfra 2, Klivinyi 2, Lukács 2, Schatzl 2

Jobban kezdték a németek a mérkőzést, a 38 esztendős szlovák szélső, Jakubisova háromszor is megtréfálta Bíró Blankát és az ekkor kialakult különbséget tudta őrizni sokáig Herbert Müller csapata. Nagyon sok technikai hibát vétettek a csapatok, ehhez pedig jól alkalmazkodtak a játékvezetők is, a THC játékosainak folyamatosan elengedték a lépéshibákat és itt nem a “megszokott” négylépésesekről beszélünk, hanem volt, amikor már ötöt léptek lövés előtt. De nem szabad elmenni amellett sem, hogy hihetetlenül jól játszották meg a beállót és használták ki az ebből adódó helyzeteket. Hiába hívta fel erre Elek Gábor a figyelmet az időkérés alatt, ezután is komoly problémát jelentett ez nekünk. Szerencsére nálunk is akadt extra teljesítmény, Nerea Pena kis túlzással egyszemélyes hadseregként ment neki a házigazdáknak, már a szünetre tizenkét gólig jutott, nagyrészt neki köszönhető az, hogy végül sikerült kiegyenlítenünk a dudaszó előtt pár pillanattal – félóra játék után az eredményjelzőn is látszott, hogy védekezésről nem nagyon lehetett beszélni egyik oldalt sem: 19-19, még végeredmények is elmehetett volna.

A folytatásban sem voltak hibátlanak a támadásaink, de ellenfelünk egyre inkább elfáradt, így a 38. percben stílszerűen Nerea Pena góljával a vezetést is átvettük. Utána még egyszer egalizált a Thüringen, ám Klivinyi és Márton góljaival végleg elléptünk tőlük és már nem is engedtük ki a kezünkből a meccset, győzelemmel indítottuk a Bajnokok Ligája középszakaszát.

Márton Gréta

Középen szerettük volna stabillá tenni a védekezést, sajnos a beállóval voltak gondjaink, rengeteg gólt kaptunk ebből, a megállító faultokat sem sikerült megcsinálni. Nagyon hektikus mérkőzés volt, örülök, hogy többször is többgólos hátrányból sikerült felállnunk és a végén közé tudtunk tenni hármat. Nem nagyon működtek a cselezések, átlövések, ezért nagy szükségünk volt Nere jó játékára, nagyon sokat vállalt magára és nagyon jól játszott, a büntetőket is gólokra váltotta. Én egy kis színt próbáltam vinni a játékba, egyből felpörögni a tempóhoz, szerencsére jól sikerültek a dolgaim, nem úgy, mint az ezt megelőző edzésen.

Elek Gábor

Ennél jobb játékra számítottam, nagyon enerváltan kezdtük a mérkőzést. A nagy slamasztikából a szívünk húzott ki minket a második félidőben, ugyanúgy, mint az Alba Fehérvár ellen, és az is sokat számított, hogy eggyel többen voltunk darabra. A vége felé egyszer-egyszer a védekezésünk is életjeleket mutatott. Amíg ezt nem tudjuk magasabb szintre hozni, addig nem lehetnek vérmesebb reményeink. Pena teljesítménye kimagasló volt, de rá is volt építve kicsit a támadójátékunk. Nagyon szeretek idejönni, még ha mindig meg is szenvedünk itt, tetszik a miliő, lenyűgöz Herbert munkássága. Nagy szívük van, mint nekünk, nagyon jó a kapcsolatunk velük, a fogadtatás is nagyon baráti volt.