Női és férfi kéziseink fiataljai is jól szerepeltek.

Férfi kézilabda, U15, Hummel-kupa, Eperjes

Csoportmérkőzések:
Ferencváros 17-9 Kielce
Ferencváros 24-9 Legnica
Ferencváros 17-6 Borovo

Negyeddöntő:
Ferencváros 19-9 Eperjes 2005

Elődöntő:
Ferencváros 12-11 Eperjes 2004

Döntő:
Ferencváros 15-14 PLER

A torna legjobb játékosa a ferencvárosi Siklós-Szondi Bence lett.

Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, annyira kiemelkedően játszottak, hogy a helyiek el is kérték az igazolásukat, hogy megnézzék, valóban ebbe a korosztályba tartoznak-e. Egyébként ezek a felkészülési mérkőzések csak részállomások, a végső célunk a bajnokságban való jó szereplés, ezt a célt pedig ez a torna tökéletesen szolgálta” – mondta Bari Nagy Lajos vezetőedző, akinek csapata hibátlan teljesítménnyel, 12 győzelemmel vezeti a magyar bajnokságot is.

Videók: Fradi.hu

Másodikként zárt Eperjesen a Pádár Ildikó edzette U13-as női kézilabdacsapatunk, pedig egy évvel idősebbek között versenyzett.

Hosszú évek óta visszatérő vendég a Ferencváros Eperjesen, ahol rendszerint az évnek ebben a szakaszában rangos nemzetközi kézilabda-tornát rendeznek. A viadalon a Fradi-sikerek sem maradnak el általában, és most is kiváló eredményről számolhatunk be: a 2005-ben született lányokból álló csapatunk ezüstérmet szerzett.

Talán hatodszor vagyok már Eperjesen a csapataimmal, és mindig kiváló tornán vehettünk részt – kezdte a női U13-as gárda edzője, a korábbi klasszis játékos, Pádár Ildikó. – Ezúttal is nagyszerűen éreztük magunkat, nagyon jó volt a szervezés, minden flottul ment, három napon át játszottunk. Ebben a korosztályban tizenkettő csapat nevezett, három négyes csoportból az első kettő jutott tovább, majd kereszt meccseket követően jutottunk be a döntőbe, ahol egy horvát csapattal találkoztunk.

Pádár Ildikó azért is kedveli az eperjesi tornát, mert rendre több nemzet csapatai neveznek, vagyis több játékstílus ellen is kipróbálhatják magukat lányai.

Az első, a Presov elleni mérkőzés volt még nehéz, a döntő pedig nagyon szoros meccset hozott, volt esélyünk rá, hogy a magunk javára fordítsuk, hátrányból is visszajöttünk többször is, de végül egy góllal kikaptunk. Volt némi szomorúság a gyerekeknél, de hamar megbeszéltük, hogy igazán büszkék lehetnek magukra, amiért az idősebbek között is ilyen jól helytálltak. Ebből is látszik, hogy nem ijedős társaság, a hazai bajnokságban szeretnénk a döntőbe jutni, pedig itt is idősebbek között játszunk. Harcos kis játékosaim vannak, remélem, hogy meg is tartják ezt a későbbiekre is.

Külön öröm és büszkeség, hogy a torna legjobb játékosának a szervezők a Ferencváros fiatal tehetségét, Helm Boglárkát választották!

Fradi.hu