Mindezt a játékos menedzsere, a volt Fradi játékos Schultz Levente erősítette meg, aki elmondta, hogy mi hiúsíthatja meg az átigazolást.

Azokra a szurkolói találgatásokra, melyek szerint Szerető Krisztofer iránt érdeklődik a Ferencváros, azt tudom mondani, van alapjuk, de semmi nem dőlt még el. Több magyar klub is érdeklődött, de más országokból is tárgyalunk klubokkal, így például lengyel csapattal is” – reagált az U-válogatott szélsővel kapcsolatos hírekre Scultz Levente [helyesen Schultz – sherlock1977] játékosügynök (a Ferencváros egykori labdarúgója), aki Csepregi Györggyel közösen képviseli a fiatal futballistát. Szerető 2016-ban a Honvédtól szerződött a Stoke utánpótlásába, jelenleg az U23-as csapat tagja, 2017-ben szerepelt a magyar korosztályos válogatottal a horvátországi U17-es Eb-n.

Bízunk benne, a héten eldől Krisztofer jövője, akit még másfél éves szerződés köt a Stoke-hoz, de úgy érezzük, eljött az ideje, hogy felnőttbajnokságban is bizonyítani tudjon. Ez egy fontos lépcsőfok lesz a pályafutásában, ennek függvényében kell döntést hozni a folytatásról. Kölcsönadás és végleges átigazolás is szóba került, mi azt szeretnénk, hogy az utóbbi opció valósuljon meg, de még erről is folynak a tárgyalások” – fogalmazott a menedzser.

Schultz hangsúlyozta, olyan csapatot keresnek, melynél Szerető felnőttek között futballozhat. A Stoke utánpótlásából egyébként épp a napokban adták kölcsön Deczki Mátét az angol hetedosztályú Hednesford Town FC-nek, ugyancsak azzal a céllal, hogy felnőttek között edződjön. Deczki és Szerető mellett Gyollai Dániel is a Stoke City futballistája.

forrás: nso.hu