Női és férfi labdarúgóink is képviseltették magukat a legjobbak között.

A HLSZ – melynek elnökségi tagja Sigér Dávid és Hajnal Tamás is – minden évben megkérdezi az NB I-ben és NB II-ben játszó női és férfi játékosok véleményét az idény legjobbjairól. Az eseményen nyolc Fradi-játékost is díjaztak.

Az előző idény legjobb játékosa az előző idényben még a Honvédban játszó, most már minket erősítő Davide Lanzafame lett, a második helyen Varga Roland végzett. A szezon legjobb kapusai között második helyet ért el Dibusz Dénes. Lanzafame és Varga ráadásul bekerült az idény legjobb csapatába, ahol a mieink közül helyet kapott Miha Blazic, Fernando Gorriaran és Böde Dániel is.

Nagyon boldog vagyok, hogy nem egy, hanem két díjat is szereztem! – mondta Varga. – Az elismerések még jobban ösztönöznek arra, hogy idén is sikeres legyek a csapattal. Csak Davide került elém, örülök neki, hogy most már közös célokért küzdünk és a csapattársam lehet. Hogy idén megelőzöm-e? A csapat sikere a legfontosabb, az egyéni díjak csak másodlagosak.

A hölgyeknél is volt két díjazottunk. Fenyvesi Evelin a harmadik legjobb mezőnyjátékos lett, míg a kapusok között Németh Júlia szintén a harmadik helyet érte el.

Már a jelölést is nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem, remek kapusok közé került a nevem. Az pedig, hogy díjazott is lettem, hatalmas örömmel tölt el – így Németh. – Nyilván a labdarúgásban jóval fontosabbak a csapat eredményei az egyéni díjaknál, de úgy gondolom, a kapusposzt egy picit külön egyéni sportág is, így jólesik, hogy a játékostársak rám is gondoltak. Biztos vagyok benne, hogy ez az előttünk álló szezonra is nagy löketet ad a munkához.

A férfi kategóriák díjazottjai

A legjobb kapus kategóriában:
I. Kovácsik Ádám (Videoton FC), II. Dibusz Dénes (FTC), III. Király Gábor (Swietelsky Haladás).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában:
I. Lanzafame, Davide (Budapest Honvéd FC), II. Varga Roland (FTC), III. Juhász Roland (Videoton FC).

A legjobb 21 éven aluli játékos kategóriában:
I. Gazdag Dániel (Budapest Honvéd FC), II. Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), III. Kiss Tamás (Swietelsky Haladás).

A legjobb vezetőedző kategóriában:
I. Nikolics, Marko (Videoton FC), II. Horváth Ferenc (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), III. Csertői Aurél (Paksi FC).

A legjobb külföldön futballozó játékos kategóriában:
I. Gulácsi Péter (RB Salzburg), II. Nikolics Nemanja (Chicago Fire SC), III. Kádár Tamás (Dinamo Kijev).

A legjobb másodosztályban szereplő játékos kategóriában:
I. Lencse László (MTK Budapest), II. Vass Patrik (MTK Budapest) és Birtalan Botond (Békéscsaba 1912 Előre), III. Kanta József (MTK Budapest).

Az év Legjobb Tizenegye (4–3–3-as felállásban):
Kovácsik Ádám (Videoton FC) – Juhász Roland (Videoton FC), Nego Loic (Videoton FC), Blazic Miha (FTC), Stopira (Videoton FC) – Pátkai Máté (Videoton FC), Gorriaran Fernando (FTC), Gazdag Dániel (Bp. Honvéd FC) – Lanzafame Davide (Bp. Honvéd FC), Varga Roland (FTC), Böde Dániel (FTC).

A női kategóriák díjazottjai

A legjobb kapus kategóriában:
I. Szőcs Réka (MTK Hungária FC), II. Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely), III. Németh Júlia (FTC).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában:
I. Turányi Lilla (MTK Hungária FC), II. Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), III. Fenyvesi Evelin (FTC).

Fradi.hu, HLSZ