További értékelések a tegnapi bajnokiról.

Dibusz Dénes szerint érthető, ha annak ellenére, hogy veretlenül vezetik az OTP Bank Ligát, társaival elkeseredetten nyilatkoznak a kétgólos előnyről döntetlenre hozott Videoton elleni mérkőzés után. A játékot látva azonban bizakodó Sergei Robrov munkájával kapcsolatban.

A Ferencváros kapusa úgy érezte, az első félidőben kontrollálták a mérkőzést, a semmiből jött a Vidi szépítése. Itt azt rótta fel hibaként a védőinek, hogy hiába vették körül többen is Danko Lazovicsot, nem voltak képesek felszabadítani, így a szerb lekészíthette a labdát Boban Nikolovnak, akinek a lövése Sigér Dávidon megpattanva vált védhetetlenné.

Dibusz szerint a szünet után is több helyzetet alakítottak ki – „nagyon benne volt a mérkőzésben, hogy megrúgjuk a harmadik gólunkat.” –, míg a Vidinek jobbára oldalról belőtt labdákból volt helyzete. „Aztán volt ez a szabadrúgás, ami szintén megpattant és nem tudtam már visszaérni”.

Ezek után azonban már hiába ment előre mindkét csapat, próbálva a saját javára eldönteni a találkozót, maradt az iksz. „A döntetlent is úgy éljük meg, mint hogyha elveszítettük volna ezt a meccset, hiszen a kezünkbe volt, főleg a mérkőzés képét is látva, teljesen megérdemeltük volna a győzelmet. De az biztos, hogy kettő nulla után nem szabad kiengednünk a kezünkből egy ilyen mérkőzést. Nagyon fontos hetek várnak a csapatra, a közvetlen riválisokkal fogunk találkozni, ennek nagyon jó nyitánya lett volna a Videoton elleni győzelem” – bánkódott a lefújás után a játékos.

A kurtán véget ért nemzetközi szereplés már nincs benne a fejekben, erre nem is hivatkozott, azonban a magyar bajnokságot és azon belül minden mérkőzést meg szeretnének nyerni, ezért nagy a hiányérzet, amikor magabiztos vezetést adnak le.

Azaz Rebrovval már második mérkőzésén pontokat vesztett a Fradi. Dibusz alapvető különbségeket lát az új edző és elődje, Thomas Doll módszerei között.

Más fajta edzések vannak, másként követeli meg a dolgokat. Intenzívebbek az edzések, kevesebb az üresjárat. Világosan elmondja mindenkinél, hogy melyik poszton mit vár el. Ennek szellemében is készülünk egész héten, picit speciálisan mindig a következő ellenfélre. Nagyon jó szakember került a csapat élére, és a csapatnak kell idő, az egyértelmű, de ha az elmúlt hétvégi Mezőkövesd elleni mérkőzéssel hasonlítjuk össze a mostani játékot, akkor egyértelműen látható volt, hogy mennyit léptünk előre.

A kapus reméli, a válogatott szünetben még inkább összeállnak a dolgok, és akkor az a Honvéd ellen már az eredményben is meg fog mutatkozni.

Sigér Dávid

A vasárnapi edzésen is szóba került, sőt, egyes szituációkat úgy gyakoroltunk, hogy kezdő leszek, így nem ért váratlanul vezetőedzőnk bejelentése a mérkőzés előtt. Azt gondolom, hogy jól megoldottam a helyzeteket, két fontos mentéssel kezdtem, de hát védekező középpályásként ez a feladatom. Fájdalmas látni a végeredményt, mert 2-0-ról lett döntetlen a rangadó, de még így is az első helyen állunk. A Vidi olykor valóban jól és többet birtokolta a labdát, de a két gólt kivéve nem volt nagy helyzetük, velünk ellentétben. Ez abból adódott, hogy stabil védekezésből sikerült többször is gyors támadásokat indítanunk. Úgy gondolom, hogy helyenként látványosan is futballoztunk, több olyan játékszituáció is volt, amikor hallottuk, hogy azt a közönség is megtapsolta.

Stefan Spirovski

Parázs találkozó volt, nagy volt a küzdelem a pályán, kívülről olyan lehetett, mint egy teniszmérkőzés, hiszen a második félidőben felborult a pálya. Jól kezdtünk, két gólt is szereztünk, de utána nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A Vidi be tudott találni az első félidő végén, aztán a másodikban egy szerencsés szabadrúgással ki is egyenlítettek. Javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, az első félidőben akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Úgy látszik, a Videoton ellen mindig jókor vagyok jó helyen. Kiváló labdát kapott Petrjak a szélen Gorriarantól, majd Bőle nem tudott igazán beleérni a beadásba, és egyszer csak ott volt előttem a labda. Próbáltam a kapussal ellentétes irányba lőni. A labda pedig ugyanúgy a kapufáról ment be, mint tavaly. Próbáltam követni a támadást, a labda pedig jött, nekem pedig hirtelen kellett döntenem, de jól sült el a dolog.

Boban Nikolov

Nagyon jól játszottunk, ezt még a 2-2-es végeredmény sem tükrözi igazán, hiszen megérdemeltük volna, hogy nyerjünk. A semmiből lőtt két gólt a Ferencváros, mindössze két helyzetük volt a találkozó folyamán, de ilyen a futball. Annak azért természetesen örülhetünk, hogy felálltunk 2-0 után, ismét megmutatta a csapat, milyen fából faragták. Végig hittünk magunkban. Az első félidő hajrájában sikerült gólt szereznem, de számomra nem fontos, ki eredményes egy-egy akció végén, a lényeg, hogy nyerjünk. A szünetben elhatároztuk, hogy a korábbinál is nagyobb energiákat mozgósítunk majd, mert éreztük, hogy mi vagyunk az erősebb együttes a pályán – sajnos a jobbik fél nem mindig kerekedik felül. Elkövettünk néhány kisebb hibát, egy ilyenből született a 30 méteres hazai találat is, de ezek benne vannak a fociban. Egy ilyen vérbeli rangadó után továbbra is éles harcban vagyunk a bajnoki címért, lépésről lépésre kell gondolkodnunk, hogy elsőként fussunk be. Történelmet akarunk írni az Európa Ligában és az NB I-ben is!

Fradi.hu, M4 Sport, Videoton