Az egyre jobb formában pólózó játékosunkat kérdezték a szerbek elleni negyeddöntő előtt.

– Szeretnék neked gratulálni külön is a személyes teljesítményedhez. Én úgy látom, hogy egyre jobban megy, gólerős vagy, nemhogy beilleszkedtél a csapatba, hanem vannak szituációk, amikor húzóember vagy most már. Hogy látod?
– Köszönöm szépen. Egyre jobban belelendülök, meccsről meccsre és remélem, hogy ez a forma megmarad a továbbiakra is és a következő meccsen esetleg még jobban fog menni.

– Nagyon szűkszavú vagy… Beszéljünk egy kicsit a tegnapi meccsről. Volt aggodalom mindenkiben, Tomi is elmondta, hogy bizony, lehet aggódni és kicsit a sajtón keresztül is inspirálta, “lökdöste” a játékosokat. Ezt ti hogy “vettétek le”?
– Igen, hát, felspannolt minket eléggé és tudtuk, hogy több mint száz százalékkal kell belemenni a hollandok elleni meccsbe, azért is hogy a holnapira talán egy kis önbizalmat szerezzünk. Örülök, hogy sikerült abban előrelépnünk, hogy jobban belőttük a helyzeteket. Ez volt a legfontosabb, mert az utóbbi időben ez döcögött a legjobban, szerintem. Talán a védekezésel voltak gondok, mert azért 9 gólt nem lehet kapni, de mindenféleképpen jobb volt, mint amit eddig mutattunk.

– Jönnek a szerbek. Mit tudsz róluk mondani? Mire számíthatunk? Nyilván attól is függ, hogy ti mennyire tudjátok velük tartani a lépést.
– Azt gondolom, hogy ha olyan játékot mutatunk, amit akár a Világligán, akár mondjuk az Eb előtt egy héttel a horvátok ellen mutattunk, akkor ellenük is tudunk szoros meccset játszani és meg is nyerhetjük.

– Az min múlik, hogy tudtok-e olyan játékot nyújtani? Ezt próbálja megfejteni mindenki…
– Leginkább fejben kell szerintem összeszednünk magunkat és nagyon agresszívnak kell lenni. Már az első pillanatban úgy kell odamenni, hogy mi akarunk jobban.

– Mire számítasz, mi lesz?
– Egy végig nagyon kiélezett meccs és szerintem az utolsó percben fog eldőlni.

VLV