A múlt csütörtöki megemlékezés híre több kontinensre eljutott.

Múlt csütörtökön, az Európa Liga meccs előtt közösen emlékezett meg Clubunk és a MAZSIHISZ Tóth “Potya” Istvánról, a Fradi történetének első és egyik legeredményesebb edzőjéről. A korábban játékosként két bajnoki aranyat és két Magyar Kupát nyert csatár edzőként még eredményesebb volt, hiszen 2 bajnoki cím és 3 Magyar Kupa mellé páratlan nemzetközi sikereket is aratott csapatával. 1928-ban megnyerték a Közép-európai Kupát, majd 1929-ben a Fradi egyik legnagyobb – csak az Európa Liga (akkori nevén VVK) 1965-ös megnyerése mérhető hozzá – sikerét aratva, saját pályáján verték meg a világbajnok Uruguay-t.

Ez és a Fradi iránti ragaszkodása is elég lenne, hogy Clubunk legnagyobb alakjai között tartsuk számon, de emberi hősiességből is példát mutatott, amikor 1944-ben az ellenállási mozgalom tagjaként, igaz keresztényhez és fradistához méltóan bátran mentette a származásuk vagy politikai meggyőződésük miatt üldözötteket. Sajnos csoportjukat leleplezték és 1945. februárjában a hazaáruló nyilasok kivégezték.

A megemlékezésről beszámolt a világ egyik legnagyobb hírügynöksége az amerikai AP és ezáltal bekerült a legnagyobb amerikai lapokba, így többek között a Washington Post, a USA Today és a chicagói Daily Herald is írt róla. Emellett az izraeli sajtóban is részletes írásokban méltatták a Fradi legendáját és a méltó megemlékezést.