Yul Hennelly lesz vezetőedzőnk jobbkeze jégkorong csapatunknál. A bejelentés mellett légiósainkról is képbe kerülhetsz egy kicsit, a Jégkorongblog készített rövid elemzést arról, mit várhatunk majd az új fiúktól, az írást ide kattintva olvashatod el.

Tovább formálódik a Ferencváros a 2018/19-es szezonra készülő jégkorongcsapata. Ezúttal nem a játékoskeretben, hanem a szakmai stábban történt erősítés, a szakosztály ugyanis mindenben megállapodott a kanadai Yul Hennellyvel, aki Fodor Szabolcs vezetőedző oldalán másodedzőként dolgozik majd a Fradi sikereiért.

A kanadai Montréalban született Yul Hennelly játékosként az amatőrligás Montreal Islandersben, Raging Pylonsban és Rockin Moroccan Starsban szerepelt, majd 2011/12-ben kipróbálta magát a szerb ligában szereplő szabadkai HK Spartak Suboticában.

Hennelly a játékospályafutás helyett inkább az edzői tanulmányaira koncentrált. A Haaga-Helia Alkalmazott Tudományok Egyetemén tanult sportedző és –menedzsment szakon a finnországi Vierumäkiban, emellett helyi csapatoknál dolgozott utánpótlásnevelésben. A Ferencváros lesz pályafutása első felnőtt csapata, ahol tanulmányait és tapasztalatait kamatoztathatja.

Fradi.hu