A BL párharcok közül is csak egy ennél nézettebb volt.

Ahogy Thomas Doll is kiemelte meccs utáni nyilatkozatában, a Fradi – Maccabi Tel Aviv EL selejtező az új Üllői úti Fradi Stadion eddig legtöbb szurkolót a stadionba vonzó európai kupameccse volt. Ennek okait hosszan lehetne találgatni, az biztos, hogy a korábban távol maradó szurkolói csoportok és az új igazolások keltette reménykedés nagy szerepet játszott a magas nézőszámban. Mindennél többet elmond erről az a tény, hogy utoljára 14 éve, az EL-csoportkörben, 2004. decemberében a Basel elleni szerencsétlen 1-2-es vereséget látták többen a helyszínen (a már lebontott Puskás-stadionban). Akkor a hivatalos nézőszám 18 ezer volt, míg most 14.127-en szurkoltak a helyszínen.

A nézőszám európai összevetésben is igencsak megállja a helyét, hiszen a selejtező forduló 47 (!) kupameccse közül csak két pályán voltak többen, mint nálunk. Glasgowban a két éve a skót első osztályban játszó Rangers 40.000 néző előtt fogadta macedón riválisát, míg a lengyel Górnik Zabrze 19.528 néző előtt mérkőzött moldáv ellenfelével. Ha megnézzük a BL selejtezőket is, akkor azt látjuk, hogy az ottani 16 párharc közül is csak egynek a helyszínén, a kazah Asztanában voltak többen meccsen, mint a Fradi pályán.

Aligha kétséges, hogy ha csütörtökön sikerülne a bravúr és kivernénk az izraeli csapatot, akkor a szerbek ellen újabb csúcs születhetne.

Köszönet Závó barátunknak a cikk ötletéért!