Thomas Doll és Orosz Pál mellett Lovrencsics Gergő, Sigér, Dibusz és Miha Blazic mondta el véleményét a sorsolásról.

Az izraeli futball az utóbbi években erősödött, a Maccabi Tel-Aviv pedig nehéz ellenfélnek ígérkezik. A sorsolás előtt tudtuk, hogy a kiemeltek közül mindegyik csapat veszélyes lehet, mindegy, hogy az bosnyák, horvát, vagy jelen esetben izraeli együttes. A Maccabi csupán két ponttal maradt le a bajnoki címről. Az izraeliek játékoskerete telis-tele van érdekes és erős futballistákkal, nagyon egységesnek hat a csapat első ránézésre. Nehéz feladat előtt állunk, két maximális koncentrációt igénylő találkozó áll előttünk. Hazai pályán kezdünk, bízom benne, hogy minél többen buzdítanak majd minket a lelátótól, mindent bele kell adnunk, és meglátjuk, mit hoz a sors.

Thomas Doll

Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de ez nem különösebben baj. Beszéltem az izraeliek képviselőjével: ők is szívesen elkerültek volna minket, de nyilván mindkét csapat a legjobbat akarja kihozni a párharcból. A visszavágót a Maccabi arénájának átépítése miatt nem Tel-Avivban, hanem a nagyjából 40 km-re található Netanyában, a Netanya Stadionban játsszuk. Talán előnyösebb lett volna ott kezdeni a párharcot, de az biztos, hogy senkitől nem ijedünk meg, hiszen mi vagyunk a Fradi. A komoly célok eléréséért a nehezebb ellenfeleken is túl kell jutni. Abban reménykedem, hogy a nagynevű ellenfél extrán motiválja majd a csapatot.

Orosz Pál

A Maccabi nagyon jó csapat, de már a sorsolás előtt tudtuk, hogy nincs könnyű ellenfél. Nehéz előre látni az esélyeinket, az biztos, hogy más játékra lesz szükség, mint amit eddig mutattunk. Százszázalékosan kell kiállnunk mindkét mérkőzésre, fontos lenne a hazai győzelem, idegenben pedig arra kell törekedni, hogy ne kapjunk ki.

Miha Blazic

Az egyik, ha nem a legerősebb ellenfelet kaptuk az öt lehetséges közül. Minden meccs nehéz, ezt az utóbbi évek bizonyították. Játszanunk kell, nem pedig ígérgetnünk. Jobban szeretem, ha idegenben kezdünk, de az első meccsen hazai közönség előtt csak is a győzelem az elfogadható. Van három hetünk, nagyon jól fel kell készülnünk belőlük. Erős csapat a Maccabi, ezt már többször láthattuk, meglátjuk, mi lesz.

Lovrencsics Gergő

Azért jó, hogy nehéz ellenfél ellen kezdünk, mert így nem tud bealudni a csapat, ha papíron mi lennénk az erősebbek mások ellen, az könnyen visszaüthetne. Így viszont mindenki tudja, hogy az első perctől kezdve koncentráltan kell kimenni a pályára. Ha az első akadályt jól vesszük, hosszú távon motiváló lehet.

Sigér Dávid

Papíron a legerősebb ellenfelet kaptuk- Az utóbbi években szerencsésebb sorsolással nyitottuk a selejtezőt, de idén nem kiemeltként nehezebb ellenfelet kaphattunk, és ez így is történt. Tavaly nem sikerült sokáig jutni, most pedig rögtön nehéz ellenfelet kaptunk, de állunk a feladat elébe. Nagyon erős csapatról van szó, nem sokkal maradtak le a bajnoki címről, tavaly pedig a csoportkörig jutottak az Európa Ligában, ami jelzi, hogy nem lesz könnyű a párharc az izraeliek ellen. Viszont nem szabad kétségbe esnünk, két mérkőzésen bármi megtörténhet. A csapatunkba új játékosok érkeztek, a felkészülés alatt azon dolgozunk, hogy javuljon a kohézió, összeérjen a csapat és a lehető legjobb formánkban várhassuk az első összecsapást. Itthon kezdünk, bízunk benne, hogy szurkolóink biztatásának köszönhetően is eredményesen várhatjuk majd a visszavágót.

Dibusz Dénes

(fradi.hu)