Lisztes duplázott, ellenfelünknél pedig Tokody Tibor ezúttal nem a saját kapuját vette be.

Derbit rendeztek a Népligeti Sportközpontban: az öregfiúk bajnokságban a Fradi az Újpestet fogadta.

A lila-fehérek szerezték meg a vezetést Tokody Tibor lesgyanús találatával, a Fradi azonban hamar egyenlített: Lisztes Krisztián ugratta ki Józsi Györgyöt, aki középre gurított, Bubcsó Norbert pedig megelőzte védőjét, és a kapuba lőtt.

Másodszor is az Újpest vezetett: szöglet után Tamási Zoltán fejelt Nagy Gábor kapujába. Ezúttal Lisztes maga egyenlített a 16-oson kívülről leadott lövésével. A félidőt pedig már előnyben zártuk: Lisztes indításával Jordáki Norbert húzott el a jobb szélen, a centerezésére pedig Bojan Lazic érkezett.

A második félidőben Nagy Gábor lőtt Nagy Gábor kapujába: egyenlített az Újpest. Nagy később Tokody helyzeténél nagyot védett, majd a csereként beállt Lengyel Béla szögletből tekert a lila-fehérek hálójába. Ez sem a győztes gól volt: Fehér Csaba szabadrúgása után Tamási lett a meccs első duplázója. Azonban nem az utolsó: kapu előtti kavarodás végén Lisztes választott okos emelést: harmadszor is vezetett, és végül 5-4-re nyert a Fradi.

Igazi presztízscsata volt, kemény mérkőzés, ugyanakkor csodálatos gólokat is láthattak a nézők, még érintés nélküli szögletből esett találatunk is volt. Így kell küzdeni a zöld-fehér színekért, minden srácban dobogott a Fradi-szív. Ha kellett, csúsztak-másztak a játékosok, ha kellett brillíroztak. Nehéz kiemelni bárkit, de Lisztes Krisztián két nagyszerű gólja bármilyen összefoglalóban megállná a helyét – mondta a találkozó után csapatunk edzője, Dzurják József.

FTC–Újpest 5-4 (3-2)
FTC: Nagy G. – ifj. Ebedli, Szeiler (Rázsó), Keller, Fehér (Jordáki; Szenes) – Lisztes, Józsi, Lazic, Bubcsó – Szenes (Ujfalusi), Jordáki (Lengyel)
Gól: Bubcsó, Lisztes (2), Lazic, Lengyel illetve Tokody, Tamási (2), Nagy G.

Fradi.hu