Női pólócsapatunk játékosa, Kisteleki Dóra visszavonul.

– Hogyan élte meg az utolsó mérkőzését?
– Már reggel izgulni kezdtem, pedig akkor még nem volt biztos, hogy az lesz az utolsó meccs, hiszen ha nyerünk a BVSC ellen, következett volna még egy mérkőzés a bronzéremért. Ugyanakkor az biztos volt, hogy a Népligetben nem játszom már többet, így meghívtam a családtagjaimat, barátokat, szóval mindenkit, aki fontos nekem. S hogy milyen szépségeket ad az élet, 1987-ben a Ferencvárosban kezdtem el úszni, majd harmincegy évvel később ugyanabban a klubban fejeztem be. Köszönettel tartozom az FTC-nek, hogy egy évvel meghosszabbította a pályafutásomat, és ilyen csodálatos közegben hagyhattam abba az élsportot.

– Mikor döntötte el, hogy nem lesz több?
– Néhány héttel ezelőtt mondtam ki, hogy vége. Nyilván a korom miatt is, pénteken leszek harmincöt éves. Vicces egyébként, nyolc-tíz évvel ezelőtt kérdezgették, hogy szerintem hány éves korig lehet vízilabdázni, én meg a választ át sem gondolva vágtam rá: harmincötig! Erre tessék, három nappal a születésnapom előtt a befejezésről beszélgetünk. Számított, hogy egy nappal az idei anyák napja előtt játszottam utoljára – a kislányomnak, Zoénak nem voltak könnyűek az elmúlt évek, most viszont több időnk lesz egymásra, ő visszakapja az anyukáját, én pedig a kislányomat. A teljesítményem is azt mutatta, hogy ideje abbahagyni. Nagyképűség nélkül mondom, korábban magasra tettem a lécet, és az idén mindent, de mindent beleadtam, hogy jól menjen a játék, ám akadtak mérkőzések, amelyeken a saját elvárásaimhoz képest nem teljesítettem elég jól. Ezt nehezen éltem meg. Nyilván ebben a korban már nem úgy regenerálódtam, ahogyan korábban. Tudni kell abbahagyni.

Teljes interjú: NSO

Gerendás György így búcsúzott a játékostól: “A klub és én is örök hálával tartozom Dórinak, hiszen újjáalakuló csapathoz érkezett és hitet adott mindenkinek, ráadásul jó teljesítménnyel vitte a hátán az együttest. Kár, hogy visszavonul, mert ő tudja, milyen az igazi póló, amelynek nem a verekedés, a színészkedés, az erő a lényege. A legmagasabb szintet képviselte.