Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a kilencedik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. A korábbi években 165 országból érkeztek a látogatók, idén ez a szám nőtt, már 169 államból navigáltak oldalunkra, ezúttal is százezres nagyságrendben, a Google statisztikai rendszere szerint közel 700.000 egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig alig 18.000.000 alatt áll majd meg, mire éjfélt üt az óra. Idén sajnos nem hagyott magunkra minket a technika ördöge, ezért tárhely szolgáltatót kellett váltanunk, de a körülményekhez képest sikerült nagyjából zökkenőmentesen megtennünk ezt. Valamint egyszer egy frissítés által okozott, észre nem vett hiba miatt egy nap az oldal is komoly lassulást mutatott, de ezt sikerült gyorsan elhárítani.

2017-ben közel kétszázzal több cikk jelent meg, mint 2016-ban, ez 4800-nál is több bejegyzést jelent, így a napi átlag már meghaladta a tizenhármat. A legolvasottabb és legtöbb hozzászólást vonzó bejegyzés idén sem egyezett meg, csakúgy mint a korábbi években. A legnagyobb érdeklődést kiváltó cikk a nigeri támadónk, Amadou Moutari érkezését beharangozó volt, amely alatt komoly Transfermarkt nyomozás folyt, valamint eszmecsere arról, honnan is érkezhet majd a játékos, többen forró nyomon jártak. A dobogó második fokán nagy örömünkre a Menetrend aloldal található, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjáról. A bronzérmes pedig a Beitar Jeruzsálem elleni barátságos mérkőzés kibeszélője lett. Hozzászólásokban a Felcsúton a Videoton ellen elszenvedett vereség élője vitte a prímet, ezt követte az előbb már említett Amadou előrejelzés, a harmadik pedig az Európa Liga-selejtező visszavágó élője lett, ahol búcsúztunk a sorozattól. A tavalyi évhez képest bőbeszédűbbek voltatok, közel 750.000 hozzászólás érkezett, közel kétezer olvasótól. Szófosónia őnagysága idén Varte lett, akinél igaz, hogy a mennyiség a minőség rovására megy. Az évben, ha csendben is, de két komoly mérföldkövet hagytunk el, mióta „leváltunk” a WordPress által biztosított blogfelületről: az oldalletöltéseink száma átlépte a 100.000.000-t, a hozzászólások száma pedig 2.500.000 felett jár már. Emellett elismerés, hogy az online portálok mellett többször a nyomtatott sajtó, valamint a vezető televíziós híradók is forrásként hivatkoztak oldalunkra.

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunkhoz több mint kétezren csatlakoztak az év során – miközben mi továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez -, átléptük a 27.000-et a követők számában. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk és Google Plus oldalunk, mindkettőt többen követik figyelemmel, mint korábban. Videós csatornáinkon – YouTube, Dailymotion, Vimeo, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, jól láthatóan van rá igény, hiszen a lejátszások száma túllépte a 1.500.000-t 2017-ben, a legtöbb lejátszást Böde Dániel szerezte, amikor kisfiával együtt szerepelt egy vetélkedőben, nagy sikerei voltak a mérkőzés összefoglalóknak – amíg nem tiltották le a felhasználásukat az év folyamán -, rengetegen nézték meg Kundrák U21-es válogatottban a lengyelek ellen szerzett komikus gólját, valamint a Fradi II dunaújvárosi NBIII-as találkozójáról készült összeállítását. Természetesen nem csak foci található a videók között, még ha az érdeklődés nagy részét ezek az anyagok viszik, sok videót osztottunk meg a futsal, jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztály mérkőzéseiről, a városi televíziók jóvoltából tekéseink is többször képernyőre kerültek.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Remek közösségünkön belül szerveződik és működik a Gyere meccsre!, amiért nagy elismerés illeti a szervezőket. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze sajnos nem kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent. A kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége