Háfra Noni vezérletével nyertünk és továbbra is hibátlanok vagyunk a bajnokságban.

Női kézilabda NBI, 9. forduló
Ferencváros 30-23 (16-11) Dunaújvárosi Kohász
Gólok: Háfra 8, Kovacsics 4, Lukács 3, Schatzl 3, van der Heijden 3, Faluvégi 2, Jovanovics 2, Snelder 2, Szucsánszki 2, Hornyák 1

Jóval a mérkőzés kezdete előtt megteltek az Elek Gyula Aréna lelátói, a vendégszektor is inkább vegyesszektor volt, ugyanis megnyitották a fradisták számára, így a maroknyi vendégszurkoló együtt nézte a fradistákkal a találkozót, minden probléma nélkül – így is lehet ezt csinálni. A bemutatás után köszöntések következtek, szakosztályunk vezetősége mindkét csapat VB-résztvevő játékosainak virággal kedveskedett, ezután pedig Kékesi József, azaz Postás Józsi vehette át vastaps mellett a Fradi Fair Play díj mellé járó kombinált bérletet, szép pillanatok voltak.

Ezután kezdődhetett a játék, remek hangulatban, csapatunkból apróbb sérülések miatt hiányzott Mészáros Rea és Nerea Pena is, ám ez nem okozott komolyabb gondot, a többiek jól oldották meg a feladatot. A világbajnokságon is jól teljesítő Háfra vállalta fel a vezérszerepet, az első félidőben hét (!) gólt szerzett, ennek is köszönhetően gyorsan kialakult egy kisebb különbség köztünk és a Dunaújváros között. Jól működött a védekezésünk, ellenfelünk nagyon sokszor jutott el a passzív játékig, Bíró Blanka is hozta a védéseket, valamint remekül indított ezekből. Emellett támadásainkat igyekeztünk gyorsan befejezni, ami többnyire sikerült is. Valamint ellenfelünk kétperces kiállítása alatt kétszer is betaláltunk az üres kapuba. Egy rövid fellángolása volt a piros-fehéreknek, a szünet előtt Klujber szerzett szép gólokat, de ezek csak arra voltak elegek, hogy látótávolságon belül maradjanak a vendégek.

A folytatásban már csak az volt kérdéses, hogy milyen arányú lesz a győzelmünk. Továbbra is kézben tartottuk a mérkőzést, ám sok helyzetet kihasználatlanul hagytunk, valamint a játékvezetők is borzolták egy kicsit Elek Gábor kedélyét, végül azért előbb rászámoltuk a kilencet, majd a tízet is a Kohászra, ekkor pedig véget ért számunkra a találkozó, 30-20 után nem szereztünk több gólt, míg hármat kaptunk, így hét gól lett közte. Jöhetett előbb a szurkolókkal való közös ünneplés, utána pedig a csapat évzáró bankettjére indult el, amit a Dunán hajózva tartottak meg.

Elek Gábor

Elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Jól kezdtük a védekezést, és kiválóan működtek a lerohanásaink, dinamikusan tudtunk kézilabdázni. Voltak aztán hullámvölgyek – ez betudható annak, hogy egy hónapja nem láttuk egymást -, de összességében egészen jól teljesítettünk. Amikor kicsit lanyhult a védekezésünk, kicsit leszorultunk, akkor azonnal meg tudtak lőni minket, mert azért komoly átlövő sorral rendelkezik a Dunaújváros, és jól használta ki a lehetőségeit. Ahogy viszont ezt meg tudtuk akadályozni, akkor „futhattunk” már, és ezúttal ez volt a kulcs. Boldog új évet kívánok minden Fradi szurkolónak, kézilabda barátnak, játékosoknak, kollégáknak.

Fradi.hu

Háfra Noémi mérkőzés utáni értékelése: