Klubunk pólósai nem sokat pihenhettek az Euro Kupa győzelem után.

Beszámolók az összetartásról a VLV-n: 1. nap, 2. nap, 3. nap

Tóth Márton

– Értékeld légy szíves ezt a másfél napot, három edzőmeccset!

– Igen, valóban fáradt vagyok, ez a hét elég hosszú volt. Volt benne érzelmi többlet, ugye az Eurokupa-győzelem után, volt benne alvás nélküli éjszaka, szintén az után, és hát, három válogatott mérkőzés, ami – én azt gondolom -, javuló játékot hozott. Itt, az utolsó meccsen már kimondottan jó dolgokat is csináltunk és nagyon hasznosnak értékelem ezt az elmúlt 26 órát.

– Az, hogy jó dolgokat csináltatok és hasznosnak értékeled, mit jelent abból a szempontból, hogy látod-e már a csapatnak a “lényegét”? A fejlődés elért már egy olyan szintet?

– Nem azt mondom, hogy korai, de ezt most még annyira nem lehet látni, azért ez nem egy teljes csapat, keretedzés volt. Viszont azt lehet látni, hogy mindig, amikor többet dolgozunk, akkor egyre jobban és jobban csináljuk azokat a taktikai dolgokat, amiket a szövetségi kapitány kér tőlünk. Úgy gondolom, hogy a tegnap esti mérkőzés hibáit olyan 80 százalékban sikerült kijavítani, azokból a dolgokból már kevesebbet rontottunk el, gondolok itt a zónavédekezésre vagy az emberelőnyökre. Úgyhogy szépen fejlődtünk, szerintem ennek a három edzésnek ez volt az elsődleges szempontja, hogy erre az utolsó kétkapura azért már legyen valami képe a játéknak.

Vogel Soma

– Először is menjünk egy kicsit vissza időben. mit szóltál, amikor megtudtad, hogy behívnak a keretbe?

– Éppen hazafelé tartottam, a testvéremmel mentünk kocsival és a telefonomat görgetve láttam, hogy behívtak a válogatottba. Nagyon örültem és meg is lepődtem, hogy már az idén meghívást kapok a válogatott edzésekre. Egyből az jutott az eszembe, hogy élni szeretnék a lehetőséggel és akár a nyári felkészülésen is részt vegyek.

– Gondolom, hogy van a családban kivel konzultálni. Beszélgetettek, mielőtt eljöttél erre a másfél napra? Mondták, hogy hogy viselkedj, mit csinálj, mire figyelj, mire koncentrálj. Kitől kaptál tanácsot?

– Ilyenekről, hogy hogy viselkedjek nem kaptam tanácsokat, de inkább nem is tanácsokat kaptam, hanem ilyen kis kisebb dolgokat, hogy nyugodtan, nem kell izgulni, csináljam a saját dolgomat, figyeljek a saját dolgaimra. Szóval hatalmas plusz dolgokat nem tudtak mondani.

– Ezeket én mind tanácsoknak gondolnám.

– Jó, igen.

– Hogy ment itt? Mesélj! Sokat védtél, gyakorlatilag felesben védtetek, lehet, hogy te még egy kicsit többet is védtél.

– Az összes meccset felesben védtük egyébként. Van bennem hiányérzet, de azért úgy gondolom, hogy viszonylag jól tudtam teljesíteni. Az első edzéseken…

– Korosztályos válogatottaknál nagyon sok időt eltöltöttél, sok meccset játszottál. Ahhoz képest ez mennyire volt más? Más volt-e?

– Persze, természetesen más volt, sokkal gyorsabb játékot diktál a felnőtt válogatott, mint a korosztályos válogatott. Illetve az érzés és a közeg is más, ez mégiscsak a felnőtt válogatott! Úgyhogy ez is adott egy plusz erőt, egy plusz motivációt a játékomban. Nagyon örülök hogy itt lehetek.

– Nagyon fiatal vagy, magadban biztos végiggondoltad, hogy körülbelül mik lehetnek az esélyeid, mi az az időpont amire odaérhetsz, hogy a válogatott stabil tagja legyél?

– Úgy gondolom, hogy az idén még nagyon-nagyon kicsi az esélye annak, hogy én a magyarországi világbajnokságon, a budapesti világbajnokságon részt vegyek, de ha ezt az évet jó teljesítménnyel tudnám zárni, illetve jó helyezést érünk el a csapattal, egy kicsivel nagyobb esélyt látnék a jövő évi világversenyre, de talán az még két-három év, hogy én oda kerülhessek.