A klubunkban és a Videotonban is megforduló játékost kérdezték többek között a hétvégi bajnokiról is.

…a Fradiba igazoltál, ahol már teljesen mások voltak a célok…

Életem legszebb két éve volt, amit a fővárosi zöld-fehéreknél töltöttem. A Bundesligában játszottam 80.000 néző előtt Dortmundban, de ott nem volt olyan hangulat, mint amilyet a 90-es évek közepén 20-25 ezer fradista képes volt varázsolni az Üllői úton. A foci is remekül ment, az első szezon végén a legjobb játékosnak választottak a Fradi-szurkolók. Mindig azt szoktam mondani, a Fradi itthon olyan, mint a Bayern München Németországban.

– Romániából nézve hogy látod, fejlődött az utóbbi években a magyar labdarúgás?

Nagyon érdekes és összetett kérdés. Az infrastruktúra sokkal jobb ma Magyarországon, mint Romániában, ugyanakkor valamiért nem tudnak ott lenni a nemzetközi kupa csoportkörében a magyar csapatok. Utoljára öt éve, pont a Vidinek sikerült a szép menetelés. Bízom benne, hogy az idei nyár sokkal sikeresebb lesz a magyar csapatok számára, és akár a Vidi és a Fradi is képes lesz kiharcolni azt, hogy bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe. A tavaly nyári franciaországi Eb bebizonyította, hogy a magyar focidrukkerek ki vannak éhezve a sikerre.

– Végezetül, mit vársz a hétvégi FTC – Vidi bajnokitól?

Nagyon nehéz mérkőzés lesz mindkét csapat számára. A Fradi biztos, hogy mindent belead, hogy ne nőjön tovább a különbség a két csapat között, úgyhogy ebből a szempontból talán a Vidi várhatja kényelmesebb helyzetből a meccset, hiba lenne azonban a fehérváriaknak, ha hátradőlnének. Tipikus 6 pontos meccs. Szerintem ez a találkozó vízválasztó lesz abból a szempontból, hogy amelyik együttes nyerni tud, az jó eséllyel később a bajnoki címet is megszerezheti. Ha a Vidi nyerne, nagyon nagy előnyre tenne szert a Fradival szemben, ha pedig a zöld-fehérek gyűjtenék be a három pontot, az hatalmas lökést adhatna nekik. Élvezetes, jó mérkőzést várok.

vidi.hu