Thomas Doll és Gera Zoli vett részt a nemzetközivé lett sajtócsütörtökön.

Minden játékos tudja, hogy nem most kezdődik a hajrá. Még tizenhárom forduló van. Persze ha megnyerjük a meccset, három pontra megközelítjük a Videotont, a másik lehetőségre gondolni sem akarok. Jó állapotban, jó hangulatban vagyunk, a fiúk intenzív meccsre készülnek. A napi forma lesz a döntő. Az világos, hogy a Videoton nem hat pontnyival jobb nálunk, de a tabella nem hazudik. Minden új játékos nagyon jól beépült a csapatba, jó személyiségek. Kleinheislert ismerjük, olyan focista, aki minden edzésen és meccsen kiad mindent magából. Az lesz a fontos, hogy megtalálja a nyugodt egyensúlyt, akkor hasznosabban segítheti a csapatot. Fontos, hogy az újak tudják, mit akarunk játszani, minden egyes edzés közelebb visz ehhez. Bognár is nagyon jó, képzett és labdabiztos játékos, remek lövőtechnikával. Természetesen az ő posztján nagy a konkurencia, de meg fogja kapni a lehetőséget.

Nem hátrány, hogy ennyi újoncunk van, sőt jó, hogy most sikerült őket leigazolni. Nyáron több idő van az integrálásukra. 2015 tavaszán három játékost kellett beépíteni a csapatba, Hajnalt, Vargát és Ramírezt. Gera, Leó, Csukity, Böde, Hajnal leegyszerűsíti az újak beépítését, hisz rég itt vannak, tapasztaltak. Ez nagy segítség nekünk, edzőknek. Néha jó, ha friss vér érkezik egy csapathoz, mert ősszel lejjebb adtunk a teljesítményünkből. A Honvéd ellen jó meccset játszottunk, Debrecenben is mi voltunk a jobbak, lassan érezhető lesz a frissítés eredménye.

Tudjuk, hogy fontos hét jön, de nem változtattuk meg a napi rutint. Háromszor egymás után jól kell játszanunk. Holnap edzünk a stadionban, végre nem műfüvön kell mozogni majd. Az a jó, ha igazi tétmeccseket játszunk, ezekért lettünk focisták.

Egy nagyszerű klub a Fradi, olyan emberekkel, akik építkezni akarnak. Az évek során fejlesztettük, erősítettük a csapatot. A játékosok is fejlődtek, a csapat is hozta az eredményeket. Gera, Hajnal, Leandro szerencsére jó pillanatban hozzánk jött vissza, egy új minőséget hozott a csapatba. Gera az ötödik tavaszi szezonját kezdi, fiatal játékos, most kezdődik a karrierje. Csak olyan jó edző lehetek, mint amilyenek a játékosaim. Az infrastruktúra, a felépítés is jó, de az utunk még nem ért véget.

Kedden feldolgoztuk a szombati meccset, visszanéztük a kulcspillanatokat. Voltak pozitív momentumok, túlsúlyban voltak ezek. Most a következő lépés az, hogy kijöjjön a gyilkos hajlam a támadásokban. A hétvégén a gól hiányzott.

– Thomas Doll

Bízunk magunkban, a képességeinkben, a téli munkánkban. Masszívak vagyunk, nehéz minket megverni, a hazai pálya is mellettünk szól. Ebből kiindulva nyerni szeretnénk, de ez még nem bajnoki döntő, csak egy állomás. Nagy önbizalommal várjuk a meccset. Öt sárga miatt a hétvégén nem tudtam még játszani, de ez a szünet lehetővé tette, hogy behozzam a lemaradásom. Most már jó állapotban vagyok. A válogatott társak közül Juhásszal találkoztam, de a meccsről nem beszéltünk, nem szoktunk üzengetni, mindenki teszi a dolgát. A vesztes meg gratulál a másiknak. Ilyen meccseket, mint a következő három, sokkal jobb játszani. Felkészültünk a télen, fontos a sikerélmény. Masszívak vagyunk, jól nézünk ki, ez majd az eredményeken is meg kell látszódjon.

– Gera Zoltán