A jégkorong derbi teljes bevételét a veronai busztragédia áldozatainak családtagjai kapják.

Február 2., csütörtök, Tüskecsarnok, 19.00: Ferencváros – UTE

A múlt péntek esti, veronai autóbusz-szerencsétlenségben tizenhatan vesztették életüket. Az áldozatok között volt Vígh Balázs jégkorongozó is, aki pályafutása során szerepelt a Ferencváros és az Újpest színeiben is. A 30 éves sportoló testnevelő tanár édesapját, Vígh Györgyöt kísérte el segítőként arra a sítúrára, amelyről hazafelé tartva az autóbusz végzetes balesetet szenvedett. A buszon ott volt húga és édesanyja is. A szülők túlélték a balesetet (az édesapa önmagát nem kímélve több gyereket is kimentett a lángok közül), ám gyermekeik nem.

Balázs tíz éven keresztül volt a Ferencváros tagja, a kölyökcsapattól egészen a MOL Ligáig, amelyben a 2008-09-es szezonban szerepelt. Egy év kihagyást követően még két idényt játszott a legmagasabb szinten, az Újpest színeiben.

Klubunk jégkorong-szakosztálya úgy határozott, hogy az Újpest elleni, utolsó előtti MOL Liga alapszakasz-mérkőzésünket a Balázsra, és a többi áldozatra való emlékezés jegyében rendezzük meg. Így a találkozóra megváltozott időpontban és helyszínen, február 2-án csütörtökön 19.00-tól a Tüskecsarnokban kerül sor. A meccs teljes bevételét Balázs, és a többi áldozat hozzátartozóinak megsegítésére ajánljuk fel.

A mérkőzéssel kapcsolatos további tudnivalók, valamint a jegyvásárlással kapcsolatos információk a Fradi.hu-n, valamint a Ferencvárosi Torna Club, és az FTC Jégkorong Szakosztályának hivatalos Facebook-oldalán lesznek elérhetők a következő napokban.

Fradi.hu