A Zrt. vezetőjét azokról a felvételekről kérdezték, amik a korábban is ismert tényt bizonyítják, hogy Kassai megengedhetetlen stílusban beszél a játékosokkal.

Az FTC részéről Orosz Pál vezérigazgató pedig azt mondta, ezt a fajta stílust a nemzetközi meccseket vezető bírók nem engedik meg maguknak. Kassai sem.

„Hallottam már játékosoktól, stábtagoktól, akik a játéktéren vagy a kispadnál tartózkodnak, hogy a hazai bajnokságban ez a stílus időnként megváltozik, és verbális vagy ítéletekben megmutatkozó arroganciába fordul át – válaszolta Orosz Pál az Origo kérdésére. – A közelmúltban számos olyan kétes döntésnek is szemtanúja voltam, ami a Ferencvárosra nézve kedvezőtlen volt, de úgy gondoltam, hogy a hiba lehetősége benne van mindenki munkájában, és nem feltételeztem, és nem is feltételezek semmilyen hátsó szándékot ezekkel kapcsolatban.”

A klubvezetőnek ugyanakkor meggyőződése, hogy a tévedések nem tendenciózusak, és hosszú távon, azaz a bajnokság végére kiegyenlítik egymást.

Meg lennék döbbenve, ha Kassai Viktor valóban nem oda illően beszélt volna egy játékossal a szombati derbin, de amennyiben ez mégis így történt, akkor teljesen biztos vagyok abban is, hogy az MLSZ nem siklik át egy ilyen eset felett, hiszen egy játékvezető egy játékossal szemben számos hivatalos fegyelmező hatáskörrel rendelkezik, és semmilyen körülmények között nincs ráutalva az arroganciára. Úgy gondolom, hogy egy játékvezető úgy lehet főszereplő, ha tisztában van azzal, hogy ezt statisztaszereppel érheti el” – mondta Orosz Pál.

forrás: origo.hu