Jó ebédhez szól a szakértés a derbiről.

Bognár György

Felnőtt a feladathoz az Újpest, időnként dinamikus játékot bemutatva ért el döntetlent a Ferencváros otthonában. A hazaiak nagy iramot diktáltak – azaz úgy, ahogy illik – kezdték a találkozót az Üllői úton, a vezetést is hamar megszerezték Marco Djuricin révén, aki rendkívül motiváltan, jól futballozott. Az Ausztriából kölcsönbe érkezett támadó állandó veszélyt jelentett a lila-fehérek kapujára, sokat és jól mozgott, nehéz feladat elé állítva a vendégek védőit. Időnként türelmetlennek tűnt, mert az első vonalból többször is lesre futott, nem várta meg a jó ütemeket, amikor az indító társ már a labda birtokában van. Böde Dániel távollétében most nem volt centergondja a Fradinak, az osztrák idegenlégiós teljesítményén nem múlt a zöld-fehérek győzelme.

Meglepő húzás volt azonban Thomas Doll részéről, hogy a jobb oldalon belső védőként Vladan Csukicsot állította be a kezdő tizenegybe. Volt már erre példa, de ezen a meccsen a ferencvárosiak jobb oldali védekezése rosszul működött, szinte minden veszélyes újpesti támadás ezen az oldalon futott, sőt mindhárom vendéggól előkészítése is innen indult. Emir Dilaver teljesítményére is rányomta bélyegét, hogy nem kapott kellő támogatást belülről, Csukics nem érezte, mikor kell kilépnie a védővonalból blokkolni, inkább csak üres területen helyezkedett.

Souleymane Diarra ezt több ízben ki is használta, akadálytalanul vitte befelé a labdát lövőhelyzetet keresve, ráadásul a maga mögött üresen hagyott területen Mohl Dávid is jól lépett be a játékba. A bal oldalról beadott labdákra elsősorban Balogh Balázs érkezett jobbról, mégpedig kiváló ütemben, rendszeresen megelőzve Cristian Ramírezt.

A kezdeti nehézségektől eltekintve a vendégek kifejezetten jól játszottak, de kétgólos vezetésük birtokában sem nyugodhattak meg, mert a Fradiban volt lendület, és rövid idő leforgása alatt ki is egyenlített. Fordulatos, jó iramú mérkőzést láttunk, elsősorban a vendég újpestieknek jár a dicséret, mert a jelenleg nagyobb játékerejű és jobb háttérrel rendelkező FTC otthonában nyújtottak kiváló teljesítményt, de a hazaiaknak is jár az elismerés, mert jó felfogásban futballoztak.

NS