Igaz még nem a Barcánál, hanem a tartomány vezető sportlapjánál, a Sportnál.

Katalónia egyik legnagyobb sportnapilapja külön bejegyzést szentelt a lassan mindenkit lenyűgöző Nagy Ádámnak, akit a Kocsis-, Czibor-, Puskás- és Hidegkúti-féle magyar labdarúgás örökösének tart. Igaz nem csak őt, hanem a magyarok első Eb-gólját előkészítő Kleinheisler Lászlót is, bár a hangsúly egyértelműen Nagy Ádámon van.

A cikkben kiemelik, hogy a válogatott nyolcasa rendkívül technikás játékos, akinek előnyére van futsalos múltja, illetve érdekességként említik, hogy remekül helyt állt a Bajnokok Ligája-győztes David Alaba ellen a válogatott első mérkőzésén. A szerző emlékezteti az olvasót, hogy játékosunk már tavaly nyáron is világeseményen szerepelt az U20-as válogatottal, 21. életévéhez érve pedig már meghatározó játékos a felnőtt válogatottban, illetve hazája bajnokcsapatában is.

A klubunkat szintén megemlítő cikkben olvasható továbbá, hogy Nagy Ádám szinte tökéletesen passzolt az osztrákok elleni nyitómeccsen, hiszen 42 átadásából 41 jó helyre ment, ami 97,6 százalékos pontosságot jelent. A születésnapját ma ünneplő tehetség tehát sokak megelégedésére szolgált teljesítményével, és a lap szerint nem csak a jelen, hanem jövő futballjának is kiemelt alakja lesz.

(fradi.hu)