Az MTK vezetőedzője nyilatkozott az örökrangadó előtt, az is kiderült, hogy a favágó Strestik nem léphet pályára a hétvégén.

László Csaba

Győzelem után mindig könnyebb dolgozni. Nagyon nehéz mérkőzés következik a Ferencváros ellen. Mindig arra kell építeni, ahol vagyunk, és periódusokban kell gondolkodni, a csapatra tekinteni. A Ferencváros után következik a Videoton és a Vasas, és a válogatott szünettel eljön az egyik mérföldkő, ha szükséges, akkor lehet változtatni bármin, akkor látható, hol tart a csapat. Fontos, hogy a játékosoknak hinni kell magukban. Ez győzelem után mindig egyszerűbb. Bárki tud futni, dolgozni, erőlködni, de pozitív eredmény után a játékos hitet is kaphat.

A vezetőedző szerint nem szükséges komoly taktikai változtatásokat eszközölni, a játékosok tudják a dolgukat, és azt is, hogy mire figyeljenek. Az ellenfél gyengeségeit és az MTK erősségeit kell kihasználni, ezek állnak a fókuszban.

A tréner elmondta, hogy még nem volt alkalma a Groupama Arénába látogatni, és az új stadion miatt nem várja annyira emocionálisan a mérkőzést. Kiemelte, hogy, tiszteli a zöld-fehéreket, és úgy érzi, a tiszteletet ők is viszonozzák. Azonban az egyéni érzések nem állhatnak a csapat útjába, és a cél természetesen az MTK Budapest sikere.

MTK