Ez volt az Üllői129 2014-ben, évértékelés bő lére eresztve, apróbb „műhelytitkokkal” megfűszerezve.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a hatodik születésnapunkat hagytuk magunk mögött. És milyen volt az évünk? A statisztikai adatok szerint egyértelműen rövid pályafutásunk eddigi legjobbja, közel 850 ezer érdeklődő töltött le 26 milliónál is több oldalt a Föld 152 országából. Ilyen magas számokat még sosem produkált oldalunk. Persze voltak mélypontok, technikai problémák, de mára úgy tűnik – lekopogjuk -, hogy sikerült nagyjából mindenen úrrá lenni és ha bármi gond van a háttérben, arról Ti szinte sosem szereztek tudomást, sikerült így összekalapálnunk a rendszert. Kivételek voltak, mint mindig, január végén egy napig elérhetetlen volt az oldal és májusban egy visszaélési lehetőség miatt a hozzászólási rendszert is lecseréltük.

3800-nál is több cikk jelent meg 2014-ben, napi tíz felett az átlagos olvasnivaló. Mi érdekelt Titeket a legjobban az évben? Az ötös toplistában az első helyen az őszi szezon átigazolási zárórája található, ezt követi nem meglepő módon a világbajnokság kibeszélő témája, utánuk pedig az első és második körös jegy- és bérletárak, valamint a Sliema Wanderers elleni odavágó mérkőzés következik. Utóbbi azért is vonzott nagyobb érdeklődést, mert elment a televíziós adás egy időre, így csak a szöveges közvetítésekből értesülhettetek arról, hogy egyenlítettünk (…) a máltai csapat otthonában. Természetesen az olvasás mellett aktív a véleménycsere is, az év során közel 400 ezer hozzászólás érkezett, ez ezer feletti napi átlag. A leginkább közlékeny trónján ezúttal új embert köszönthetünk, norbi91 2014 „megmondóembere” :-)

A közösségi oldalakon is sikerült nagyot lépnünk, a tavalyi évben még jelentéktelennek volt mondható Facebook-oldalunk, ám 2014-ben sikerült „robbantani”, januárban értük el a 9000, májusban a 10000, októberben pedig a 20000 követőt. A következő cél a 21000, amelyből már Kálmán bácsi is tankolhatna Nagyvárad felé menet. Ami miatt még jobb érzés ez a növekedés, hogy reklám nélkül sikerült elérni, elég volt hozzá a folyamatos híradás és emellett az érdekes pillanatképek, megemlékezések, vicces montázsok, gyorshírek és eredmények megosztása, a követők maguk tartották érdekesnek az oldalt és nem egyszer ajánlották azt ismerőseiknek. Emellett ötszáznál is több fradista követi a Twitter hírfolyamunkat és YouTube csatornánkat. És persze – bár itthon nem olyan népszerű – ott vagyunk a Google Pluson is.

És ez a közösség összetartó és segít is, ha kell, erre idén is több példa volt, legyen az akár a szurkolók vagy a klub által szervezett gyűjtés, olvasótárs kisegítése. És Nektek köszönhetően nyílt meg számunkra is a lehetőség, hogy egyre több fradista kezdeményezés mellé álljunk aktívan, csak a két legnagyobbat említjük ezúttal: az EEE mozgalom által szervezett Rezső téri faültetést és az FTC Baráti Kör által végigvitt Kocsis Sándor emlékművet támogattuk anyagiakban is. A népszerű góltotó játékunkra is egyre többen figyeltek fel, idén a bajnokság mellett a világversenyen is futott, az aktuális szezon összdíjazása pedig a támogatóknak köszönhetően talán a legnagyobb Magyarországon a hasonló játékok körében.

Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze sajnos nem kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent, az Európa Liga selejtezőben ott voltunk Máltán és Fiumében, főpróbáztunk az öregfiúk mérkőzésen, a stadionavató napján a Sport utcát is meglátogattuk, a jégkorongcsapatot elkísértük Erdélybe, együtt örültünk a birkózókkal a csapatbajnoki döntőn és persze a látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk.

És végül, ahogy az Albert-stadion öltözőjében volt olvasható: „A rossz emlékek elégnek, a jók örökké ragyognak!”, íme egy-egy szubjektív lista Tőlünk, melyek voltak a kedvenc pillanataink az évben:

Peti
– Gera Zoli gólja a Chelsea ellen (videó)
– Gerendás György újra a Fradinál
– Erdélyi kirándulás a jégkorong csapattal
– Rezső téri faültetés (cikk)
– Baráti Kör – Tempó Fradi játék (cikk)

sherlock1977
– Rezső téri faültetés: a megemlékezés és Springer Miki bácsit látni, ahogy önfeledten nézi a gyerekek játékát.
– Rudas Feri bácsit, Springer Miki bácsi, Fenyvesi Máté, ifj. Kocsis Sándor és Koós János sztorizásait hallgatni a Kocsis dombormű avatása után.
– Részvétel az új Fradi stadion építésében aszfaltozóként (kép)
– Helyszínen látni, hogy a birkózók heroikus és világszínvonalú birkózással megnyerik a CSB-t
– Megtapasztalni, hogy a Fradi család bár sok mindenben nem ért egyet, de a Club vezetői és játékosai, a szervezett és nem szervezett szurkolók, az Üllői129 olvasói mennyi emberen akartak és tudtak segíteni.

Trenton
– A pillanat, mikor újra zöld-fehér mezben láttam Gera Zolit, az egyetlen pillanat volt, mikor elgyengültem, hogy mégis veszek bérletet (aztán nem).
– Szurkolók a sas szobornál a derbi alatt.
– Méltóságteljes tisztelgés Grosics Gyula bácsi (egykori igazolt Ferencváros kapus) búcsúztatása során a Bazilikánál.
– Költözés során megtalálni az 1996.06.12-én a BVSC ellen Népstadionban játszott meccs jegyeit, melyről azt hittem, hogy már elvesztek, s utána egész nap csak arról mesélni a barátaimnak.
– Szekeres távozása az üzemeltetés éléről.

ulloi129
– Gera Zoli leigazolása
– Kocsis-emléktábla (cikk)
– tavaszi idegenbeli derbi
– Chelsea elleni stadionavató
– Málta (nem a mutatott játék miatt)

zadir
– Bácsi világbajnok 80 kg-ban (videó)
– Gera Nyíregyháza elleni bombája (videó)
– Leó Dózsa elleni gólja (videó)
– ESMTK – Fradi Magyar Kupa meccs (cikk)
– Kassai vezet otthon, sms-ben elküldtem a kivetítőre, hogy Kassai álom a VB, és megjelent!

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Hajrá, Fradi! 2015-ben is.

az Üllői129 stábja