A mai állás szerint.

Ehhez az kell, hogy a Bajnokok Ligája győztese alanyi jogon BL-induló legyen a bajnoki szereplése okán is, és így a BL-győztes helye felszabaduljon – valamint természetesen az is, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ez az idei negyeddöntősöknél csak az Atletico Madridnál (negyedik jelenleg a La Ligában), a Borussia Dortmundnál (szintén negyedik a Bundesligában) lehet maximum kérdéses, így jó eséllyel ez a feltétel teljesül. Biztosítékként az Európa Liga negyeddöntősök egy része is BL-induló lehet: a Liverpool és a Bayer Leverkusen BL-indulása biztosra vehető, az AC Milan és a Benfica is jó eséllyel ott indul majd, valamint az Atalanta és az AS Roma egyike is megelőzheti még a Bolognát. Az Olympique Marseille hetedik, de csak 3 pontra van a BL-helyektől. A West Ham United is hetedik, de a BL-indulást jelentő negyedik vagy ötödik helytől több, mint tíz pontra van.

Az, hogy milyen elv szerint tölti fel az UEFA az így felszabaduló helyeket, még nem teljesen világos – eddig az országkoefficiens számított, de a jó UEFA-kapcsolatokkal rendelkező koefficiens-szakértő, David Parkes információi szerint a klubkoefficiens rangsorol majd jövőre. Szerencsére mindkét esetben jól állunk: klubkoefficienst tekintve a második kör legerősebb csapata mi lennénk a tegnap a Leverkusent majdnem kiverő Karabah előtt. Arra is van esély, hogy a playoff körbe jutásunk esetén ott is kiemeltek legyünk, jelenleg a harmadik legerősebb csapat lennénk ott, a Crvena Zvezda és a minket pireuszi győzelmével fél ponttal megelőző Makkabi Tel-Aviv lenne előttünk (öt párharc lesz a playoffban). A harmadik körben is mi lennénk a legerősebb csapat a jelenlegi állás szerint – a második körös kiemelés nem, de a harmadik és a playoff körös kiemelés is még változhat a többi bajnokság végeredményétől függően.

A második körös indulás azt jelentené, hogy két héttel később indulna a szezonunk: míg az első forduló július 9-10-én kezdődik, a második 23-24-én – nem mellesleg egy minden bizonnyal „egzotikus” túra is kimaradhatna így. A magyar válogatott utolsó EB-s csoportmeccsét június 23-án játssza, a nyolcaddöntőt legkésőbb július 2-án, a negyeddöntőt 6-án játszanánk, így Dibuszéknak is lenne pihenésre ideje.

Természetesen nem hangsúlyozhatjuk eléggé: hogy ez mind számítson, meg kell nyerni a bajnokságot!