Momo azt is elmondta, hogy most már jól van.

Az OTP Bank Liga, a MOL Magyar Kupa és az UEFA Európa Konferencia Liga februári folytatására készülő férfi labdarúgó csapatunk hétfőtől Spanyolországban edzőtáborozik. Benidormban kiváló körülmények között, napsütéses időben gyakorolhatnak a csapattagok, köztük középpályásunk, Muhamed Besic is.

Nagyon szép helyen vagyunk, remek pályákon és körülmények között készülhetünk. A hotel és az ellátás is minden igényt kielégítő. A mostaniak az első lépéseim a korábbi sérülésem után, úgy érzem, napról napra jobban érzem magam – kezdte a 47-szeres bosnyák válogatott labdarúgó. – Most szerintem az a legfontosabb, hogy a csapat jó erőállapotba kerüljön. Ehhez sokat kell futni, de valószínűleg a következő néhány napban előtérbe kerül a taktika, később pedig a felkészülés a legelső februári, Kisvárda elleni tétmérkőzésünkre. Az első lépés a futás és az erőnlét megszerzése, minden más utána következhet. Egy edzőtáborban van lehetőség az új játékosok beilleszkedésére is, itt mindenki el tudja sajátítani azokat a taktikai elképzeléseket, melyeket a vezetőedző szeretne begyakorolni.

Besic az őszi szezon jelentős részét kihagyni kényszerült a korábbi sérülése miatt, most azonban úgy tűnik, remek állapotnak örvend, a keddi futóteszteken ugyanis a két csoportra bontott együttes legjobb futóteljesítményét nyújtotta a yo-yo teszten.

Így igaz, én voltam a legjobb! – mondta büszkén a Fradival eddig két magyar bajnoki címet, illetve egy-egy MK-t és Ligakupát nyert Besic. – Nem volt könnyű számomra az előző év, hiszen másodszorra szenvedtem súlyos sérülést, a legtöbb ember ilyenkor elgondolkodik azon, hogy egyáltalán folytassa-e a futballt. Én szeretném továbbra is a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani, és sok meccset játszani még. Most jól vagyok.

A megfelelő feltételek tehát adottak a minőségi munkához, ám a spanyolországi környezet Besicnek azért is különleges, mert az elmúlt években itt lelt új otthonra.

Tíz éve jártam először Mallorcán, manapság pedig évek óta oda járok haza, sőt, valószínűleg ott is fogok majd egyszer megöregedni. Nagyon tetszik, hogy valahányszor megyünk, az ott élők 60-70 százalékával újra találkozunk. Gyönyörű hely, nagyon szeretem a kis hegyeket, a tenger közelségét, boldog vagyok ott – jelentette ki Muhamed Besic.

Fradi.hu