Blanit arról is kérdezték, elkezdte-e már a karácsonyi készülődést.

Az élet – és a kézilabda – képes nagy fordulatokra… Alig egy hete a Fradi majdnem pontot vesztett Budaörsön a női élvonalban, csak 37–36-ra nyert, szerdán viszont a címvédő Győr ellen hazai pályán fantasztikus győzelmet aratott (28–22). A kapuban parádézott Böde-Bíró Blanka, együttese vezére volt, bár véleménye szerint elsősorban nem ő, hanem az egy héttel korábbi budaörsi bajnokijuk volt a győzelmük egyik megalapozója.

Komoly pofon volt a csapatnak, hogy Budaörsön az utolsó másodpercben majdnem egyenlített a házigazda. Szerintem ez összefügg azzal, hogy most csak 22 gólt engedélyeztünk az ellenfélnek – vélekedett az FTC csapatkapitánya.

Böde-Bíró nagy lépést tett játékostársaival a bajnoki cím felé, jelenleg négy ponttal jobban állnak, mint az ETO. Azaz ha a Fradi hozza a hátralevő meccseit, akkor még egy győri botlás is belefér a bajnoki címhez.

Én nem innék előre a medve bőrére, mert még hosszú a szezon, viszont annak nagyon örülök, hogy szépen kezdünk kiegyenesedni. Szeretném hinni, hogy kijött a csapat a hullámvölgyből, de ezt majd vasárnap a Lubin elleni győztes Bajnokok Ligája meccs után jelenteném ki végérvényesen – vallotta be a hálóőr, akinek sűrű lesz az év végi programja, hiszen három társával a BL-meccsük után azonnal csatlakozniuk kell a válogatotthoz, amely a jövő évi olimpia szempontjából rendkívül fontos világbajnokságra készül.

A felfelé ívelő formát és a Győr elleni győzelem eufóriáját mindenképpen átmenteném a válogatottra, mert nekünk, fradistáknak ez lelkileg rendkívül sokat adott. A motivációval különben sincs gond, bármilyen módon el kell érnünk legalább a hetedik helyet, hogy ott legyünk a tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán, ez mindent felülír – fogalmazta meg a válogatott céljait Böde-Bíró, majd azt is elárulta, hogy bizony a vb mellett már az ünnepekre is készül.

Aki ismer az tudja, hogy rendkívül precíz vagyok, szeretem, ha minden időben a helyére kerül, ezért mielőtt elmegyek a válogatotthoz, addigra otthon már meglesz a karácsonyi hangulat.

Férje, Böde Dániel az NB I-es Paks labdarúgója, így kérdés, hogy meglepi-e párját és a helyszínen drukkol-e neki a világbajnokságon?

Néztük, de nagyon bonyolult, ezért nem hiszem, hogy kijön Dani Svédországba, különben is örülnék, ha nem tudna, mert az azt jelentené, hogy a sérülése, ami most van, az teljesen rendbejött – tette hozzá a válogatott kapus.

Sportal