Ez volt a szövetségi kapitány válasza arra a kérdésre, hogy örült volna-e, ha játék nélkül miénk a három pont.

Marco Rossit először arról faggatták a bolgár kollégák, hogyan fogadta az elmúlt napok híreit. „Én nem olvasom a kommenteket, közleményeket, hogy ne tudják befolyásolni a munkámat. Csak a meccsre koncentrálok. Tiszteljük az ellenfelünket, annak ellenére, hogy csak két pontot szerzett eddig. Jó játékosai vannak a bolgár válogatottnak, például Deszpodov, aki az olasz Cagliariban is játszott, de másokat is említhetnék. Ugyanakkor mi nagyon közel vagyunk a célunkhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Egy vagy három pontra van szükségünk. Ez nem azt jelenti, hogy az egy pontért jöttünk ide, ám az egy ponttal sem lennénk elégedetlenek” – fogalmazott Rossi, aki arról is beszélt, számít-e nagy változtatásokra a bolgárok új szövetségi kapitányától, a Cserno Morét is irányító Ilian Ilievtől. „Nem gondolom, hogy a bolgár csapat sokat változna az új kapitánnyal a legutóbbi találkozásunk óta, hiszen nagyjából ugyanazok alkotják a keretet, de természetesen taktikai változtatások elképzelhetők, az alapján, amit a klubjában is képvisel az új kapitány.

A magyar válogatott szövetségi kapitányát arról is kérdeztük, a múlt héten még betegséggel küzdő Botka Endre tudja-e vállalni csütörtökön a játékot, illetve van-e olyan futballista, aki nincs megfelelő állapotban. „Gulácsi Péteren és Sallai Rolandon kívül, akik nem is utaztak el a mérkőzésre, mindenki egészséges és vállalni tudja a játékot.

A végén egy bolgár kolléga a helyszíncserék kapcsán felvetette Rossinak, preferálta volna-e azt, hogy játék nélkül megkapja a magyar válogatott a három pontot és kijut az Európa-bajnokságra vagy inkább megküzd a pályán a továbbjutásért. „Mi játszani, futballozni akarunk. Én olyat még sosem éltem meg a közel hatvan évem alatt, hogy valamit ingyen akartam volna az életben” – reagálta Rossi.

NSO