Emyt kérdezték az ETO elleni bajnoki előtt.

Mennyiben más a felkészülés a Győr elleni rangadó előtt?
Ha csak a szakmát nézzük, akkor nincs különbség a többi meccshez képest. Sokat videózunk, feltérképezzük az ellenfél támadójátékát és védekezését, de a várakozás és az izgalom nyilván sokkal nagyobb, mint a többi bajnoki előtt. Ez a párosítás az idény egyik legfontosabb meccse, a lebonyolítás miatt pedig a bajnoki aranyérem szempontjából is kulcsfontosságú. Mindkét fél igyekszik meglepetéssel készülni, ami persze nem könnyű, mert mindkét csapat betéve ismeri a másikat.

Melyik csapat a meccs esélyese?
A tabella alapján a Ferencváros, de nehéz elvonatkoztatni attól, mennyire döcögősen kezdtük az idényt, főleg a Bajnokok Ligájában. Szerencsére az utóbbi időben egyre inkább magunkra találtunk, és lélektanilag is fontos volt, hogy a BL-ben is megszereztük az első pontjainkat. Egyre jobban emlékeztetünk az egységes csapatra, bízom benne, hogy a folytatásban is felfelé ívelő formát mutatunk. Egyértelmű esélyese viszont nincs a meccsnek, az utóbbi években szintem mindig kiélezett csatát hozott ez a párosítás, bármi megtörténhet. Ugyanakkor bízom benne, hogy kihasználjuk a hazai pálya előnyét.

Ha a Fradi nyer szerdán, eldől a bajnoki cím?
Ezt még korai lenne kijelenteni, de az biztos, hogy a folytatást alapjaiban határozza meg a meccs. A győzelemmel nagyot lépnénk a céljaink felé, de az előző idényben a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, mi történik, ha rossz napot fogunk ki a Debrecen vagy éppen a Mosonmagyaróvár ellen. Bízom benne, hogy tanultunk a korábbi hibákból, és ha sikerül ellépni négy ponttal a Győrtől, akkor nem engedjük majd, hogy bárki kiénekelje a sajtot a szánkból. De előbb nyerjünk szerdán, minden más csak utána következik.

Mi dönthet a rangadón?
Nem lehet egyetlen faktort kiemelni. A csapatjáték mellett az egyéni villanásokra is szükség lesz, a legfontosabb viszont talán a mentalitás. Akár vezetünk, akár hátrányban vagyunk, egy percre sem lankadhat a koncentráció, hinni kell a győzelemben, és végigdarálni a hatvan percet. Utána majd kiderül, hogy mindez mire volt elég.

Mennyit számíthat a hangulat, amely az Elek Gyula Arénában fogadja majd a Győrt?
Ilyen körítés egyik másik magyar bajnokin sincs. Győrben is telt ház fogad minket, de az nagyobb aréna, a mi stadionunk kisebb, a széksorok közelebb vannak a pályához, így még inkább katlanban érezheti magát az ellenfél. Imádom, hogy már a bemelegítés alatt pokoli a hangulat – vélhetően ez is közrejátszik abban, hogy a Győr ritkábban nyer a Népligetben.

A teljes interjú: Sportal