A sajtóhírek szerint a novemberi EB-selejtezőkön sem számíthat majd rá Marco Rossi – Dejan Stankovicot is kérdezték támadónkról.

Úgy tudjuk, Varga Barnabás combizomszakadást szenvedett, és hosszú hetekre kidőlt, emiatt pedig nemcsak a Genk és az Újpest elleni mérkőzéseket kénytelen kihagyni, hanem a magyar válogatott két novemberi Európa-bajnoki selejtezőjét is, amelyeknek a kijutás mellett a csoportelsőség és az első kalapos kiemelés miatt is nagy tétje lesz. Nagy kérdés az is, hogy láthatjuk-e még a Ferencváros hátralévő EKL-csoportmeccsein.

– Varga Barnabás nem utazott el a csapattal Belgiumba. Mekkora probléma lesz az ő hiánya?
– Rendkívüli játékos, aki elképesztő jó formában futballozott az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy az egész világon ő volt a harmadik leghatékonyabb csatár a mögöttünk hagyott időszakban. Őszinte srác, sajnos ez az ára, ha egy játékos folyamatosan játszik. Barnabás folyamatosan játszott a Ferencvárosban és a válogatottban, nem volt ideje regenerálódni.

– Beszélt vele azóta? Mit mondott neki?
– Mit mondhattam volna?! Túl kell lennie ezen az időszakon. Biztattam, próbáltam tartani benne a lelket. Karrierem során nekem szerencsére nem volt súlyosabb sérülésem. Akadtak problémáim, de azt pontosan tudom, milyen, ha valaki csupán karácsonykor pihenhet néhány napot. De nem keresünk kifogásokat, a labdarúgásban benne van a sérülés. Itt van Alekszandar Pesics, ő is remek futballista, tudja, hogyan kell gólt szerezni. Na, és rajta kívül is vannak játékosaink, akik most főszerepet kaphatnak.

NSO, Origo