Másodszor is legyőztük a szerbeket, Varga Barnabás gólt lőtt, Dibusz Dénes is több nagy védést mutatott be.

Férfi labdarúgás, EB-selejtező, G-csoport, 7. forduló
Magyarország 2–1 (2–1) Szerbia
Fradista gól: Varga B.

Beszámoló: Fradi.hu, MLSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Hát én ma két évvel öregebb lettem, 61 vagyok már. Nagyon szenvedtem mindenkivel együtt, a srácokkal a pályán és a padon is. Nyilván voltak jó dolgaink is, két fantasztikus gólt szereztünk, volt pár tiszta helyzetünk, de összességében a szerbeknél volt hatvan százalékban a labda, voltak komoly lehetőségeik és néhány olyan szituáció is, amikor Dibusz Dénes védett. Ma szerencsések is voltunk, ezt el kell ismerjük, szenvedtünk” – vélekedett Marco Rossi a bravúros diadal után a televízióban. A szakember a magyar együttes hozzáállását emelte ki. „Ám ha nincs szenvedés, nincs győzelem, főleg Szerbia ellen, amely nagyszerű csapat, megmutatta, mire képes, milyen minőségű alakulat. Biztos vagyok benne, hogy kijut az Eb-re, mert véleményem szerint a minőséget tekintve az övék a legjobb csapat a csoportban. A győzelmünkben a szempont a szív. Minden egyes alkalommal, minden energiánkat, a szívünket kitesszük a pályára. Amink van, azt kitesszük. És ez valami, mert az emberek szeretik ezt a gárdát, a hozzáállásunkat. Sosem adjuk fel, mindig harcolunk. Többször is mondtam, hogy nem fenomenális a keretünk, nem vagyunk Brazília, nem vagyunk Európa legjobb csapata, de minden meccsen kitesszük a szívünket a pályára és harcolunk. Ez az, amit kérhetek a srácoktól és gratulálnom kell nekik.” Rossi kiemelte: Litvánia ellen is győzni szeretnének. „Igazából most két pont hiányzik. Úgyhogy még két pont kell, ezt három meccsen kell összeszednünk, de természetesen a következővel kezdjük. Úgy kell tennünk mindezt, hogy megszerezzük a három pontot. Nem lesz egyszerű, úgyhogy most a lehető leghamarabb össze kell szednünk az erőnket, két lábbal a földön kell maradnunk és ha úgy megyünk, hogy jók leszünk és megszerezzük a három pontot, akkor ünnepelhetünk.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány először azzal kezdett, mennyit ér ez a mai győzelem a folytatás kapcsán. „Még nem mondanám hogy bármilyen cél elértünk volna. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy eldöntsük a sorsunkat.” Ezután arra is reagált, mi a válogatottunk titka és miben látja az újabb siker kulcsát. „Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. Ez mindenkiben megvan, abban is, aki játszik, és abban is, aki a kispadon ül – fogalmazott a szakember. – Számítottunk arra, hogy megszenvedünk az ellenféllel fizikai és a rögzített helyzeteknél megmutatkozó fölényévl, de ez a szív diadala volt. A játékosok meghaladták teljesítő képességüket. Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, de a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett.

Rossi Dragan Sztojkovicsot nagyon sportszerű ellenfélnek nevezte, amiért már a lefújás előtt gratulált a győzelemhez. Willi Orbán pótlása kapcsán azt mondta, a meccs összességében ahzt mutatja, sikerült ezt az akadályt is megoldani, majd néhány játékosról, kérdésekre válaszolva külön is beszélt. „Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni. Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjtákos.

A következő, litvániai meccs is szóba került. „Nem tudom milyen minőségű pályán fogunk játszani, 4-5 Celsius fokban kell majd játszanunk. Legyőzték a litvánok Bulgáriát, nem szabad senkit lebecsülnünk.” Szó esett Kalmár Zsolt lefújás utáni piros lapjáról is. Rossi elmondta, odaszólt neki egy szerb játékos, erre rosszul reagált, amiért kapott egy sárga lapot, ami a második volt neki, ezért állították ki. Ezért a következő meccsen nem számíthatunk rá, viszont bekerül majd a meccskeretbe Horváth Krisztofer, aki most a lelátón ült.

Igen, megcsináltuk” – mondta magyarul a sajtótájékoztató végén Rossi arra a kérdésre, milyen érzés volt először, magyar állampolgárként ülni a kispadon. Ezt követően anyanyelvén folytatta. – „Bár az igazat megvallva, ahogy egy korábbi interjúban is említettem már, sok minden nem változott, csak annyi, hogy hivatalosan is magyar állampolgár lettem. Ameddig nem volt magyar útlevelem, addig is otthon éreztem magam Magyarországon. Kérdezték tőlem, hogy nőtt-e a motivációm annak köszönhetően, hogy magyar állampolgár lettem, de a maximumnál nincs magasabb fordulatszám, így számomra ez a mérkőzés is olyan volt, mint a korábbiak. Mindig is közületek valónak éreztem magam” – jelentette ki Marco Rossi.

Fradi.hu, M4 Sport, NSO