Korábbi edzőnk Máté Csabát is értékelte és azt is elmondta, hogy szerinte ki az a két játékos, akinek karrierjében nagy szerepe volt.

– Korábbi asszisztensed, Miroslav Romashchenko nemrég az Akhmat élére állt. Tudod már, hogy ki fogja őt helyettesíteni a csapatodban?
– Korai még erről beszélni. Ha lesznek konkrétumok az új állomáshelyemről, akkor az asszisztenseket is kiválasztjuk.

— Mit gondolsz arról, hogy Romaschenko úgy döntött, asszisztensből vezetőedzőnek áll?
– Az elmúlt években sok mindenen mentünk keresztül együtt, de kapott egy ajánlatot, és megfontolta, minden joga megvolt hozzá. Mivel Miroslav ilyen döntést hozott, ez azt jelenti, hogy belül készen állt erre. Csak sok sikert kívánhatunk neki új szerepében és támogatjuk.

— Nemrég ünnepelted a 60. születésnapod. Egyértelmű, hogy nagyon sok gratuláció érkezett. A Ferencvárostól is?
– Onnan is. Többek között a klub elnökétől.

– Aki most menesztette Máté Csabát, aki téged váltott, és Dejan Stankovicot tette a helyére. Hogyan kommentálnád ezt?
— Amikor a Ferencvároshoz került a csapatunk, Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk vele, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett és egyívásúvá vált velünk. Amikor Máté átvette a csapat irányítását, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni.

— Csaknem két hónap telt el Ferencvárosról való távozásod óta. Nyilvánvaló, hogy sok negatív érzelem volt benned emiatt, de hogyan értékeled ma a történteket?
– Ugyanúgy, mint két hónappal ezelőtt: olyan képtelen meccs történt, amire nem is számítottam. Nem volt előzménye egy ilyen vereségnek, a ferencvárosiak további eredményei pedig azt mutatták, hogy jó úton haladt a csapat: ha az ellenkezője lett volna, akkor nehéz lett volna ennyi meccset megnyernie Csabának. Ennek a győzelmi sorozatnak a főszereplője egyébként ugyanaz a támadó, Varga Barnabás volt, akinek a megvásárlásához mi ragaszkodtunk a nyáron. Csak nálunk nem volt ideje berobbanni, de aztán sikerült az áttörése. És azt is hozzáteszem, hogy az Eintracht nemrég bejelentette, hogy megvásárolják Lisztes Krisztiánt. Amikor a segítőimmel a Ferencvároshoz kerültünk, ez a 16 éves fiú nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig a magyar futball feltörekvő sztárja és Bundesliga játékos lesz, ahová a klubok közötti megállapodás értelmében 2024 nyarán költözik. Az is érdekes, hogy az édesapja is játszott Németországban.