Az ifjabb és az idősebb Krisztiánt is kérdezték az Eintracht Frankfurthoz történő aláírásról – a szerződésről is előkerültek sajtóinformációk.

ifj. Lisztes Krisztián:

– Jó úton halad, hiszen tizenhárom NB I-es mérkőzésén hét gólt szerzett, ráadásul olyan fontos meccseken, mint a Fehérvár elleni, vagy éppen az ősi rivális újpestiek otthonában. Így tervezte?
– A gólokat nem lehet eltervezni, ám igenis készültem rá, amint megkapom a lehetőséget, élni akarok vele. Nem szeretném, ha egy-két évig kiegészítő ember lennék. Sztanyiszlav Csercseszov aztán megadta a lehetőséget, én pedig igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni magamból. Eleinte furcsa volt a felnőttcsapat öltözőjében ülni, ám mostanra teljes értékű harcosnak érzem magam.

– Különös érzés lehet, amikor tizenötezer ferencvárosi énekli a nevét a lelátón, holott még csupán tizennyolc esztendős. Nehezen birkózott meg ezzel a teherrel?
– Próbáltam kiélvezni minden percét a játéknak. Ha a nevemet kiabálták, még rátettem egy lapáttal. Mindig is futballistának készültem, tudtam, ha én is magasra szeretnék jutni, az nem megy nyomás nélkül. Ebből a szempontból szerencsés alkat vagyok, mondhatom, jól veszem az akadályokat.

– Jövő nyáron Németországba költözik, és az Eintracht Frankfurt futballistája lesz. Nem tart a kihívástól? Nem érzi túl korainak a Bundesligát?
– Ha korainak éreznénk – mármint én és apu –, nem vágtunk volna bele. Most még csak a Ferencvárosra koncentrálok, szeretnék minél többet pályán lenni, újabb gólokat szerezni, gólpasszokat adni, mondjuk úgy, a jövő nyár még messze van… Addig rengeteg feladatom van. Nem foglalkozom még azzal, mi lesz Frankfurtban, mi lesz, ha eljön a költözés ideje. Most a napi feladataimra koncentrálok, a hétvégén Nagyecseden Magyar Kupa-mérkőzés vár ránk, jövő héten pedig már az Európa Konferencia Ligában kezdjük el a csoportkörös szereplésünket. Jóformán időm sincs a jövőn gondolkodni, de talán így a legjobb…

id. Lisztes Krisztián:

Fontosnak tartottam, hogy ferencvárosi játékosként szerződjön külföldre. Több okból is: örülök, ha egykori klubom anyagilag jól jár a transzferrel. De vannak egyéb tényezők is. Noha a kisfiam ragyogó alapokat kapott a Mészöly Focisuli gyerekfutballistájaként, tudtam, hogy idő kérdése az előrelépés. A saját bőrömön tapasztaltam, milyen egykori ferencvárosi játékosként visszatérni az Üllői útra, milyen úgy pályára lépni a válogatottban, remélem, ezt Krisz is megélheti. Nem akartam erőszakosan beavatkozni a fiam karrierjébe. Amikor még a tavasszal jártam Brémában, találkoztam Frank Baumann-nal, korábbi csapattársammal, semmiből sem állt volna beajánlani a fiamat: nézzétek már meg, hozzátok ide, adjatok esélyt neki – nem, ezt okvetlen el akartam kerülni. Frank amúgy említette, hogy ismerik a gyereket, látják, hogy fejlődik, de nem erőltettem a témát, úgy gondoltam, az az igazi, ha egy klub kinézi magának, pénzt áldoz érte, és valóban őt szeretné megszerezni. Ez pedig az ­Eintracht Frankfurt volt, és nem miattam született meg az egyezség.

Bővebben: NSO

Az átigazolásról a Rangadó is cikkezett:

A múlt héten értékesített Lisztes Krisztián esetében szintén 4 millió eurós transzferdíjat írnak. Ez az az összeg, ami a szerződés aláírása után hamarosan a Fradi számláján landolhat. Ugyanakkor ez a summa további bónuszokkal emelkedhet a jövőben, hogy mást ne mondjunk, információnk szerint az alapdíjon felül a Frankfurt már idén ősszel és jövő tavasszal is Lisztes minden egyes NB I-es vagy Konferencia Ligás pályára lépése után fizet a Fradinak egy adott összeget. Hovatovább ez a 4 millió eurós transzferdíj egy esetleges továbbértékesítéssel akár meg is duplázódhat a következő években, sőt mindent figyelembe véve két és félszeresére, 10,9 millió euróra is nőhet, persze ezzel az üzlet bevételének nagyobbik fele minden bizonnyal már az elkövetkező pénzügyi évek költségvetését gyarapítja.