Clubunk atlétája így is a szám világbajnoki történetének legjobb magyar eredményét érte el. Gratulálunk!

Kedd este többek között a 400 méteres síkfutással folytatódott a budapesti atlétikai világbajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban, melyben az FTC sportolója, Molnár Attila is érdekelt volt, miután vasárnap országos csúccsal, egyéni csúcsát tovább javítva bejutott az elődöntőbe.

Az már az elődöntő kimenetelétől függetlenül biztos volt, hogy az FTC sportolója ezzel a teljesítménnyel a legjobb magyar eredményt érte el ebben a számban a világbajnokságok történetében. Versenyzőnk remekül kezdett, egy ideig vezetett is, ám 200 méter után a klasszis vetélytársak átvették az első helyeket, Molnár Attila végül 45.02-es idővel végzett, amely bár ezúttal is közel van az előfutamban futott magyar rekordhoz (44.84 mp), de a fináléhoz nem volt elég.

Muszáj volt mindent egy lapra tennem, ez az egy esélyem volt, sajnos nem bírtam ki – kezdte Molnár Attila. – Teljesítőképességem határán vagyok, három nap alatt három 400 métert futottam. Szerettem volna továbbjutni, de nem sikerült megajándékoznom ezzel az embereket. Azért a világon a tizenkettediknek lenni… Upsz! Ez most boldoggá tett!

Fradi.hu, NSO